Usta sanatçılar Zahit Büyükişliyen ve Nilay Kan Büyükişliyen’in eserlerini sanatseverlerle buluşturan sergi açılışına Yaşar Topluluğu yöneticilerinin yanı sıra İzmir iş ve sanat dünyasından çok sayıda sanatsever katıldı.

İki önemli sanatçıdan M.Zahit Büyükişliyen’in, içinde Don Quischot ve Kantoronlar temalarının da olduğu 40 yağlıboya eserinden oluşan resim sergisi ve Nilay Kan Büyükişliyen’in 24 eserinden oluşan heykel sergisi 28 Ekim tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

M.Zahit BÜYÜKİŞLİYEN

1946 yılında Adana’ da doğdu. 1967 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi. 1971 yılında M.E.B’nın açtığı yarışma sınavını kazanarak plastik sanatlarda uzmanlık eğitimi görmek üzere Batı Almanya’ya gönderildi. Goethe Institute’de Almanca dil eğitimi gördü.1976 Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirdi. 1983 yılında İstanbul Mimar Sinan Ünivesitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde doktora yaptı. 1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açılan sınavı kazanarak Doçent oldu. 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde profesörlüğe atandı daha sonra, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliğine atandı. Halen aynı üniversitede Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. Sanatçı bugüne kadar 100’ ün üzerinde kişisel sergi açmış ve bir çok karma sergilerde eserleri yer almıştır.

NİLAY KAN BÜYÜKİŞLİYEN

1950 yılında Ankara’da doğdu. 1966 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Mimar Sinan Üniveristesi Heykel Bölümü’nde eğitimine başlayan sanatçı, Mehmet Güleryüz, Nusret Suman, Tamer Başoğlu ve Hüseyin Gezer’den heykel eğitimini alarak 1971 yılında yüksek lisans diploması ile mezun olmuştur. 1971-1984 yılları arasında liselerde Resim ve Sanat Tarihi öğretmenliği yapan sanatçı, 1983 - 1984 eğitim yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nün kurulması ile Heykel Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görevine devam etmiştir. 1985 yılında ilk kişisel sergisini açmış, 1986 yılında sanatta yeterlik diplomasını almıştır. Tüm akademik aşamalardan geçen sanatçı, 2001 yılında profesör olmuştur. Akademik alanda Marmara Üniversitesi Heykel Bölümü Ana Sanat Dalı Başkanlığı ve Bölüm Başkan Yardımcılığı yapan sanatçı, Marmara Üniversitesi G.S.F. Heykel Bölüm Başkanlığı görevinden emekli olarak ayrılmıştır. Halen çalışmalarına atölyesinde devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi