TUGAY CAN / İZ GAZETE - Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, Birliğin 2019 ylı ihracat rakamları ve 2020 hedeflerini içeren bir basın toplantısı düzenledi. Ege İhracatçıları Birliği binasında basın mensupları ile bir araya gelen Uçak, 2019 yılı içerisinde ihracat oranlarını yüzde 7 artırdıklarını açıkladı.

EGE BÖLGESİ YÜKSELİŞTE

Türkiye’de genel anlamda bir düşüş yaşandığını ifade eden Uçak, Ege Bölgesi’nde yaşanan artış sebebiyle mutlu olduğunu kaydetti. Uçak, “2019 yılında 890 milyon dolarlık ihracatımızda ön plana çıkan ürünlerimiz kiraz, sofralık üzüm, kestane, mandalina, kornişon ve biber turşuları, kurutulmuş domates ve meyve suyu konsantreleri olmuştur” şeklinde konuştu.

‘Göreve geldiğimiz günden bu yana toplantıları üreticler ile birlikte gerçekleştiriyoruz’ diyen Hayrettin Uçak, “Yaptığımız ve yapacağımız tüm faaliyetlerin ortak noktası sürdürülebilir ihracatı yakalamak ve üyelerimizin ürünlerini daha iyi ortamda satabilmeleri için onlara yeni olanaklar yaratmaktır” ifadelerini kullandı

2020 yılında hedeflerinin daha önce gidilmeyen yerlere gitmek olduğunu söyleyen Uçak, en büyük potansiyel olarak Uzak Doğu ülkelerine işaret etti. Avrupa Birliği ülkelerine yapılan ihracatta yaşanan düşüşte Mısır, İran gibi ülkelerinde devrede olduğunu söyleyen Uçak, “Bizim amacımız da hızlı bir biçimde girilmeyen pazarlara girilmesi yönünde olacak” diye konuştu.

2020 HEDEFİNİ AÇIKLADI

Hayrettin Uçak, basın mensuplarının 2020 yılına ilişkin tahmini noktasındaki sorusu üzerine 1 milyar doları hedeflediklerini belirterek, “Üyelerimize, ihracatçılarımıza güveniyoruz. Milyar dolar olarak telafuz edebiliriz. 2020 yılında artıracağız diye düşünüyorum”

Editör: Haber Merkezi