Olay, 30 Kasım 2014'te Karabağlar Fahrettin Altay Mahallesi'ndeki apartmanda meydana geldi. İlaç firmasında çalışan 2 çocuk annesi 41 yaşındaki Eda Okutgen, organizasyon işiyle uğraşan 43 yaşındaki Uğur B.'den, bir yıl önce, şiddetli geçimsizlik yüzünden boşandı. 

Yakınlarının araya girmesiyle barışan Eda Okutgen ve Uğur B., tekrar aynı evde yaşamaya başladı. Eda Okutgen, Uğur B. ile kavga edince evden ayrıldı. Uğur B., apartman çıkışında yakaladığı Eda Okutgen'i defalarca bıçakladı. Okutgen hastanede hayatını kaybederken, polis merkezine giderek teslim olan Uğur B. tutuklandı. Bıçaklama anı, apartmanın güvenlik kameralarınca da görüntülendi.

Cumhuriyet Savcısı Çetin Yağlı, sanık Uğur B. hakkında, Eda Okutgen'i 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Uğur B., avukatı Murat Eskici ile Eda Okutgen'in annesi Mukadder Okutgen, babası Abdullah Orhan Okutgen, avukatları İsmail Altun ile ayrıca Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği temsilcisi Sanem Deniz Kural ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve Kadın Hakları Merkezi adına avukatlar hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Hüseyin Yaşar Özyavuz, sanığın Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde bir hafta müşahede altında tutularak verilen raporda, cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiğini söyledi.

Anne Mukadder Okutgen, "Ben yavrumu kaybettim, en ağır cezayı almasını istiyorum" derken, baba Okutgen de en ağır cezanın verilmesini beklediğini ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç sanığın, tasarlayarak öldürmediği için ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanık Uğur B., "Çok pişmanım, her şey bir anda oldu, gözüm karardı. Karakola gidip teslim oldum, böyle olmasını istemezdim" dedi.

Sanık avukatı Murat Eskici, müvekkilinin akıl sağlığına dair yeni rapor alınmasını istediklerini, cinayeti tasarlayarak işlemediğini ve savcının ömür boyu hapis talep ettiği mütalaasına katıldıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, sanığa ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın avukatı kararı temyiz etti.

KARAR TEMYİZDE BOZULDU

Temyiz istemini inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, sanığın, avukatının talebi doğrultusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'ne gönderilerek yeni rapor alınması gerektiğini belirtip, kararı bozdu.

Bozma gerekçesinde, sanığın cezai ehliyetinini tam olduğuna ilişkin Manisa Ruh Salığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin 3 Mart 2015 tarihinde verdiği rapor dosya içerisinde bulunmasına karşın, avukatının sunduğu dilekçelerin ekindeki tıbbi evraklar dikkate alındığını, cezai ehliyeti bulunup bulunmadığı konusunda tereddüt oluştuğu vurgulandı. Bu yüzden İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'ne gönderilerek cezai ehliyeti konusunda rapor aldırılması gerektiği belirtildi.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından sanık Uğur B. tekrar yargılanacak.

Editör: Haber Merkezi