İZ GAZETE- Yargıçlar Sendikası 10. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Yargıçlar Sendikası Başkanı hakim Ayşe Sarısu Pehlivan okudu.

Pehlivan, "Yargıçlar ve Savcılar olarak Hukuk Devleti, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve mesleki konularla ilgili sorunların çözümü ve örgütlü mücadele için kendi sesimizi bizzat ve doğrudan doğruya duyurabilmek adına 10 yıl önce Yargıçlar Sendikası adı altında örgütlendik. Örgütlü mücadelede etkin ve önemli bir süreci başlattık" ifadelerini kullandı. 

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

"Örgütlü mücadele, bir yandan kazanımlar diğer yandan ödenen bedeller ile bugüne kadar sürmüştür" diye konuşan Pehlivan, "Demokratik toplum olmanın, hak ve özgürlükleri etkin bir biçimde kullanmanın gereği olarak örgütlenme, bu yolla baskı grubu olma son derece önemlidir. Yargıçlar Sendikası da aynı zamanda bir baskı grubu olarak kuruluş amaçlarına uygun biçimde adımlarını bugüne dek kararlılıkla atmaya devam etmektedir.  Yargı bağımsızlığı ile ilgili sorunların her geçen gün arttığı günümüzde Yargıçlar Sendikası da her geçen gün, her türlü baskı, talimat ve etkinin uzağında olabilecek hak ve özgürlüklerin kullanılabilmesinin teminatını teşkil edecek, tek gayesi hukukun adalete evrilmesinden ibaret bir yargı mekanizmasının tesisi için daha  da kararlılıkla çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir. Bu anlamda hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı tesis edilene; yargı örgütü içerisindeki sorunlar giderilene dek mücadelemiz devam edecektir" dedi. 

Editör: Haber Merkezi