Gaziemir ilçesinde yaşayan Deniz Kaplan (25), geçen 18 Ağustos Salı günü saat 23.30 sıralarında Karşıyaka'dan gelen yeğenleri İğde Sena Ortaç (15) ve Nisanur Altundağ (15) ile birlikte Sarnıç Mahallesi'ndeki lunaparka gitti. Kaplan ve yeğenleri, asansörlü kuleye bindi. Ancak asansör, kuleden inişe geçtiği sırada halatının kopması nedeniyle yere çakıldı. Kaplan ve 2 yeğeni yaralandı.

Kaplan'ın eşi Mustafa Kaplan'ın ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil  ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulansla Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralanan Kaplan ve Altundağ ile belinde kırık bulunan Ortaç, tedaviye alındı. 3 yaralı tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sena Ortaç'ın 6 hafta boyunca hareketsiz şekilde yatacağı öğrenildi. Şikayet üzerine polis soruşturma başlattı.

'VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ'

Deniz Kaplan, yaşadıklarını DHA'ya anlattı. Kaplan, "Yeğenlerim o gün bana gelmişti. Onları gezdirmek için dışarı çıkardım. Lunaparka gitmek istediklerini söylediler. Korktukları için benim de onlarla binmemi istediler. Oyuncak yukarıya çıktıktan sonra büyük bir gürültüyle yere çakıldı. Çocukların biri kendini yere attı, diğeri ağlamaya başladı. Ben de çok korktum ama onlara yardımcı olmaya çalıştım. Eşim ve küçük kızım da oradaydı. Onlar da çok korktu" dedi.

Yaşanan olaya rağmen lunaparkın halen açık olduğunu belirten Kaplan, "Olayı çok ucuz atlattık. Çakılana kadar düştüğümüzü anlamamıştık. Çocuğum küçük olduğu için yatamıyorum. Tam olarak iyileşmesem de ayağa kalkmak durumundayım. Verilmiş sadakamız varmış. Sorumlular hakkında şikayetçiyiz" diye konuştu.

'OYUNCAK ESKİ GÖRÜNÜYORDU'

Deniz Kaplan'ın eşi Mustafa Kaplan (31) da olaydan psikolojik olarak etkilendiklerini söyledi. Kaplan, "Eşimi ve yeğenlerini oyuncağa bindirdikten sonra kızımı salıncakta sallamaya başladım. O sırada büyük bir gürültü duydum. Döndüğümde çığlıkları ve ağlamaları duydum. Hemen polisi ve ambulansı aradım. Bu kadar basit bir ihmalin olması aklıma gelmezdi. Aslında binmeden önce şüphelendim çünkü oyuncak çok eski görünüyordu. Allah'a şükür yine de hafif atlattık. Çocuğumuz da olaydan sonra saatlerce ağladı. Gereken mercilere başvurduk. Lunaparkın halen çalışıyor olması gururumuza dokunuyor. Oyuncak tamamen dolu da olabilirdi. Yetkililerden gerekeni yapmalarını rica ediyorum. Psikolojik olarak çöküntüdeyiz. Eşimi ve yeğenlerimi öyle görmek beni çok üzdü" dedi.

'İMALAT HATASI VAR, BİZ DE MAĞDURUZ'

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, kule asansörün halatının kopmasıyla yere çakılması sonucu 3 kişinin yaralandığı lunaparkın işletmecisi Hakkı Yakut (48), ilk kez böyle bir olayla karşı karşıya kaldığını söyledi. Oyuncağı üreten firmaya dava açmaya hazırlandıklarını belirten Yakut, "Olay günü misafirlerimiz geldi ve oyuncağa binmek istediler. Üçüncü tur bindikleri sırada oyuncak, düştü. Onları görünce koşarak geldik ve halatın koptuğunu gördük. Hemen ambulans çağırdık. Çok şükür, çok önemli bir şey yokmuş. Aileyle sürekli irtibat halindeyim. Çok üzgünüz çünkü amacımız, insanları eğlendirmek. Tüm personel olarak üzgünüz. Halat koptuktan sonra sebebini araştırmaya başladık ve tamburlar olması gerekenden ufak olduğu için koptuğunu saptadık. Yani imalat hatası var. Zaten kiralık olan bu oyuncağı paketleyip göndereceğiz. Çünkü biz de mağduruz. 25 yıldır bu işi yapıyorum ve ilk kez böyle bir şey başıma geldi" dedi.

'ARIZAYI GİDERDİKTEN SONRA YENİDEN FAALİYETE SOKTUK, BU OLAY OLDU'

Oyuncakların bakımının periyodik olarak yapıldığının altını çizen Yakut, "Bünyemizde makine mühendisimiz, tekniker ve teknisyenlerimiz bulunuyor. Onlarla birlikte periyodik olarak oyuncakların bakımını aksatmadan yapıyoruz. Ancak bu başka bir olay. Yukarıda olduğundan ve görme şansımız olmadığı için halat koptu. Pandemiden 2 ay önce bu oyuncağı kiraladık. 1 ay bakımdan geçirdikten sonra halatını yeniledik. Koronavirüs sebebiyle 5 ay hiç çalışmadı. Bayramda açtık ancak elektrik panosunda sorun olduğu için çalıştırmadık. O arızayı giderdikten sonra oyuncağı yeniden faaliyete soktuk ve bu olay meydana geldi. Aile için çok üzgünüm ve onlar için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Buraya gelen birinin ayağı takılıp düşse vicdanen rahatsız olurum. Umarım tekrarı yaşanmaz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi