Menemen'deki köy okulu Haykıran Adem Saatçi İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Zeliş Kurt, İz Bırakan Engelsiz Dokunuşlar eTwinning projesi kapsamında Türkiye ve yurt dışından özel çocuklar için gelen origami oyuncakları, öğrencileriyle birlikte Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ne (OÇEM) götürdü.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Tasarım ve Beceri Atölyesi kapsamında, 4-A sınıfı 9 yaş grubundaki 18 öğrencinin 5 ay süresince Erdinç Çalhan'dan origami dersi aldığını anlatan Kurt, "Origami dikkat ve konsantrasyonu arttıran bir kağıt kaplama sanatı. Öğrencilerim 5 ay süresince origami ustasından eğitim aldı. Hem onların yaptığı oyuncaklar hem de başka şehirlerden gelenleri Bilim ve Sanat Fuarı'nda sergiledik. Konya, Kırşehir hatta Azerbaycan'dan bile oyuncak gönderdiler. Daha sonra bu oyuncakları OÇEM öğrencilerine hediye ettik" dedi.

Sınıfındaki öğrencilerin OÇEM Müdürü İlknur Tercan'dan otizm ile ilgili bilgi aldığını da anlatan Kurt, onların farkındalığını arttırdıklarını kaydetti.

Öğretmen ve öğrencilerin desteği ile OÇEM öğrencilerine origami etkinliği yaptırıldığını dile getiren Zeliş Kurt, çocukların özellikle Engelliler Haftası nedeniyle yaptıkları ziyaretten büyük dersler çıkardığını anlatarak şöyle konuştu; "Okul öncesi öğretmenimiz Sevtap Zorlu eşliğinde, ülkemizin en büyük otizm merkezinin bölümlerini gezerek ziyaretimizi sonlandırdık. Daha sonra okulumuza döndüğümüzde çocuklara neler hissettiklerini sordum. Bana her çocuk eşittir, aramızda hiçbir fark yok, otizm bir hastalık değildir, aslında küçüklerin de bir şey öğretebileceğini gördük, bizden daha iyi origami yapabilenler oldu, kendilerini ifade edemiyorlar, onları anlamaya çalıştım, empati yaptım gibi yanıtlar verdiler. Engelliler Haftası kapsamında yapılan bu geziden çocuklar için çıkardığımız ana fikir; 'Hayatı paylaşmak için engel yok' oldu."

DHA

Editör: Haber Merkezi