GÜLSEN CANDEMİR/ İZ GAZETE- Alsancak ÖSYM önünde toplanan İzmir kadın platformu üyesi kadınlar, şiddetli yağmur altında yürüyüşe geçti.

Sloganları ile Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne yürüyen kadınlara HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da eşlik etti. Yoğun yağmur altında isyanını dile getiren kadınlar, Şili'de öldürülen pandomim sanatçısı Daniela Carrasco için de ses çıkardı. Kültür merkezi önündeki açıklamayı Buse Engin, Zeynep Reysen ve Özgür Genç yaptı.

2019’DAN BUGÜNE 423 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Yapılan açıklamada, “Güleda Cankel, Emine Bulut, Şule Çet, Ecem Balcı, Helin Palandöken, Özgecan Aslan, Münevver Karabulut, Ayşe Paşalı… Bu ülkede öldürülen yüzlerce kadından sadece birkaçı. Bu ülkede 2018’de 440 kadın, 2019’da bugüne kadar tam 423 kadın arkadaşımız öldürüldü” ifadeleri kullanıldı.

‘TOPLUM AYAĞA KALKIYOR, ÜLKEYİ YÖNETENLER KADINI DUYMUYOR’

Yasaların uygulanmadığı her gün erkekler bundan güç aldığı ifade edilirken açıklamada, “Erkekler, kadınların hayatlarına dair karar verme hakkını kendilerinde görüyor. Erkek egemenliğine cesaret veren bu koşullar topyekün ortadan kaldırılmalıdır. Bakın burada onlarca, yüzlerce kadın bir aradayız; tüm toplum kadın cinayetlerine karşı ayağa kalkıyor; bir tek bu ülkeyi yönetenler kadınları duymuyor. İktidar kadınlara kulak verip, 6284’ü ve İstanbul Sözleşmesi’ni etkin bir şekilde uygulamalı. Tek bir kadının dahi öldürülmediği bir ülkeye kavuşana kadar elbette durmayacağız. Kararlılıkla ve örgütlüğümüzle mücadele edeceğiz” denildi.

Editör: Haber Merkezi