Dünyanın dört bir yanından kente gelen iş dünyası temsilcileri, 86. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında İzmir'de önemli iş bağlantıları kurarak ülkelerine dönüyor. Tıpkı Gana ve Bosna Hersek heyetleri gibi..

Son yıllarda fuara güçlü bir şekilde katılmaya gayret gösteren Afrika ülkesi Gana, bu yıl da Türkiye pazarındaki yerini sağlamlaştıracak adımlar attı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte bulunan Gana heyetinin temsilcilerini makamında ağırladı. Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı Gana İhracatı Teşvik Ajansı Projeler Dairesi Başkanı Emmanuel Quao ve girişimcilerin bulunduğu heyete, Gana Cumhuriyeti Ticaret Merkezi Türkiye Temsilcisi Süha Özkan da eşlik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ganalı girişimcileri İzmir'de görmekten mutluluk duyduğunu, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın sadece ekonomik ilişkiler değil, dünya barışı ve farklı toplumların kaynaşması açısından da önem taşıdığını söyledi.

GANA'DAN DAVET VAR

Yıllardır istikrarlı bir şekilde katıldıkları İzmir Enternasyonal Fuarı'ndan bu yıl da büyük ekonomik faydalar sağladıklarını dile getiren Heyet Başkanı Emmanuel Quao, Başkan Kocaoğlu'na ülkesi Gana'dan davet mesajı getirdi. Önümüzdeki yıl da İEF'e katılacaklarını belirten Ouao "Buna karşılık sizi de ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Kumasi Belediye Başkanı'nın davetini iletmekten gurur duyuyorum" dedi.

Gana Cumhuriyeti Ticaret Merkezi Türkiye Temsilcisi Süha Özkan, Gana'dan özellikle tarımsal üretim yapan firmaların fuara katıldığını vurgulayarak, "Ganalılar İzmir'e çok önem veriyorlar. Fuar süresince 10 milyon dolar civarında bir bağlantı kurdular" diye konuştu.

BOSNA'DAN İŞBİRLİĞİ İÇİN GELDİLER

“Enerji” temasıyla 86. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’na aralarında işadamlarından oluşan bir heyetle gelen Bosna Hersek’in Trebinje Büyükşehir Belediye Başkanı Luka Petrovic de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu konuklarını, İzmir'de yıl içinde düzenlenen ihtisas fuarlarına da davet etti.

Trebinje Büyükşehir Belediye Başkanı Luka Petrovic, İzmir ile siyasi, kültürel ve ekonomik işbirliğini geliştirmek için kente geldiklerini ve büyük potansiyeli olan ihtisas fuarlarını da yakından takip ettiklerini söyledi. Bosna-Hersek İzmir Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “Başkanımız göreve başladığı günden bu yana Balkan ülkelerine karşı oldukça ilgili. Her zaman bizlere yakın davranıyor ve çalışmalarımıza destek oluyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi