DUYGU KAYA/ YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- Öğrenci Veli Derneği (Veli Der) Karşıyaka Şubesi, 2018-2019 öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir basın açıklamasıyla birlikte Karşıyaka İskelesi karşısında Çarşı girişinde saat 15'te MEB'e karne verdi. Her dönem tekrarladıkları "karneni getir kitabını al" etkinliğini gerçekleştiren Öğrenci Veli Derneği,  bu dönem olan etkinliği Cumhuriyet Mahallesi Şair Eşref İlkokulu önünde gerçekleştirirken karnelerini alan çocuklara toplam 450 tane kitap dağıttı.

Öğrenci Veli Derneği yaptığı açıklamada, “Bugün bir öğretim yılını daha geride bırakırken, karne alan kimi öğrencilerimiz sevinçli, kimi öğrencilerimiz de başarısızlıkları nedeniyle üzüntülü. Özellikle üzüntülü çocuklarımıza sesleniyoruz: Başarısızlığın aslında senin başarısızlığın değil; eğitim sistemimizin başarısızlığıdır” diye konuştu.

Bu başarısızlığın arkasındaki sebebin Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu vurgulayan Öğrenci Veli Derneği, “Eğitim sistemimizi yap boz tahtasına çeviren uygulamalarıyla, sana dayattığı gerici ve çağ dışı müfredatla, ülkemizi dünya sıralamasında en alt sıralara yerleştirdiler. İstemediğin okullara zorla gönderen; ilgi, istek ve yeteneklerine göre eğitim vermeyen bir sistem var” ifadelerini kullandı.

Öğrenci Veli Derneği Karşıyaka Şubesi, basın açıklamasını Milli Eğitim Bakanlığı’na verdiği karneyle bitirdi.

İşte o  karne,

Editör: Haber Merkezi