TUGAY CAN / İZGAZETE - DEÜ Rektörlüğü, DEÜ Gençlik ve Spor Kulübü’ne bağlı olan İnciraltı Yerleşkesi Havuzu’ nu, DEÜ İktisadi İşletmeye devretmeye karar vermiş, İnciraltı Yerleşkesi Havuz binasına bir de afiş asmıştı. Afişte ‘Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Kompleksi İşletmesi 1 Nisan tarihinden itibaren ile Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal ve Eğitim Amaçlı İktisadi İşletmeler tarafından işletilecektir.’ ifadeleri kullanılması ve İnciraltı Yerleşkesi havuzu'nun İkitisadi İşletmeye devredilmesine başta sporcu velileri olmak üzere, DEÜ Gençlik ve Spor Kulübü antrenörleri tepki göstermişti.

İz Gazete tarafından gündeme taşınan olayda sporcu velilerinin çabası kısmen de olsa sonuç verdi. Rektörlük tarafından önce afiş kaldırıldı, ardından DEÜ Gençlik ve Spor Kulübü’ne bir yazı gönderdi. . İşte Rektörlüğün o yazısı:

“Rektörlüğümüz, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı uhdesinde bulunan İnciraltı Yerleşkesi Yüzme Havuzu ve Spor Salonundaki faaliyetlerin sürdürülebileceği hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

AFİŞ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Rektörlük tarafından Spor Salonu’nun duvarına asılan afişte bulunan “DEÜ Gençlik ve Spor Derneği’nin Üniversitemiz ile hukuki bir bağlantısı bulunmamaktadır.” ifadeleri gerek veliler gerekse kulup anrenörleri tarafından tepki çekmiş, DEÜ Rektörü Erdal Çelik’in Kulübü tebrik mesajları hatırlatılmıştı.

İşte afişin kaldırılma anı:

PAZARTESİ NETLEŞECEK

Öte yandan DEÜ Rektörlüğü’nün sporcu velileriyle pazartesi günü yapacağı bilgilendirme toplantısının ardından DEÜ Gençlik Spor Derneği’nin akıbetinin belli olacağı düşünülüyor.

Editör: Haber Merkezi