Mezopotamya Ajansı’nın (MA) Van bürosu ile gazetecilerin evlerine sabah saatlerinde polislerce baskın düzenlendi.MA muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile JinNews muhabiri Şehriban Abi ve gazeteci Nazan Sala gözaltına alındı. Baskınlarda evleri didik didik arayan polisler, gazetecilerin fotoğraf makinelerine, kamera ve teknik malzemelerine de el koydu.
 

Bu arada Mezopotamya Ajansı’nın bürosundaki aramaya gözaltına alınan gazetecilerin de götürüldüğü öğrenildi.

MA’nın Van bürosundaki üç saatlik aramanın ardından büroda bulunan kamera, fotoğraf makinesi, laptop ve hard disklere el konuldu.

Bürodaki aramanın sona ermesi üzerine gözaltına alınan gazetecilerin Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükleri belirtildi.

Gözaltılara ilişkin açıklama yapan MA, “Gözaltındaki büromuzun çalışanları, Van’ın Çatak ilçe kırsalında operasyona çıkan askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alındıktan 2 gün sonra yoğun bakım ünitesinde ortaya çıkan Osman Şiban ve Servet Turgut’un helikopterden atıldıklarına dair hastane raporu ve olaya dair bilgileri kamuoyunun gündemine getirmişti” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca, Şiban ve Turgut’a ilişkin yapılan haberlere de yer verildi.

Öte yandan, Servet Turgut’un ölümünün ardından yapılan HDP’li vekillerin katıldığı taziye, polis tarafından basılmıştı. Taziyenin ardından yapılmak istenen basın açıklaması da polis tarafından “Mezopotamya Ajansı’nın çekim yapmasına izin vermeyeceğiz” denilerek engellenmişti.

Editör: Haber Merkezi