Valilikten yapılan açıklamada son 10 gün içinde İngiltere'den İzmir'e gelenlerin Kredi ve Yurtlar Kurumu Buca ve Gazi Ayşe Hatun Yurdu'da 14 gün boyunca karantinada tutulacakları bildirildi.

Valiliğin resmi sitesinde ise şu açıklama yer aldı:

"Dünyayı tehdit etmeye devam eden COVID-19 pandemisine yönelik olarak; özellikle İngiltere’den bildirilen mutasyona uğramış olan SARS-CoV-2 ile ilgili en güncel bilimsel gelişmeler takip edilmektedir.

İngiltere’den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük yapılan taramalar neticesinde yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edilmiştir. Ülkemize yeni varyant SARS-CoV-2 virüsünün girişinin önlenmesi amacıyla; 21.12.2020 tarih 13588399/149/2168 sayılı yazı ile İngiltere uçuşlarının durdurulmasına ek olarak İngiltere’den gelen tahliye uçuşları, özel jet uçuşları vb. her türlü uçuşun geçici olarak tamamen durdurulmasına, son 10 gün içerisinde İngiltere’de bulunan ve Türkiye’ye kara, hava ve deniz yoluyla gelen kişilerin valiliğimiz tarafından belirlenmiş olan KYK Buca Kız Yurdu ve KYK Gazi Ayşe Hatun Yurdunda 14 gün boyunca karantina altına alınmalarına, belirlenmiş olan yurtların kapasitesinin dolması halinde, karantina için kullanılacak olan yurtların Valiliğimizce belirlenmesine oy birliğiyle karar verilmiştir."

Editör: Haber Merkezi