İşsiz olduğu belirtilen A.Ş. bu sabah saatlerinde, ziyaretçi giriş kartı alarak İzmir Valiliği'ne girdi. Valilik binasının yan tarafındaki toplantı salonu ve yemekhanenin bulunduğu, zeminle birlikte 3 katlı bölümünün çatısına çıkan ve bacaklarını sarkıtan A.Ş. isimli erkek, intihar girişiminde bulundu. 

Polis çevrede önlem alırken, piyasaya borçları olduğunu ve ödemeyemediğini belirterek kendisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürmelerini istediği ifade edilen A.Ş., aksi halde atlayacağını söyledi. Haber verilmesiyle gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, zemine hava yastığı açtı. 

İtfaiye aracının merdiveniyle polisler de çatıya çıkarak A.Ş.'yi ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık bir saat çatıda kalan A.Ş., bir emniyet amirinin, İstanbul'daki bombalı saldırılar nedeniyle şehit acısı yaşadıkları ve cenaze törenine yetişeceklerini söylemesi üzerine, eylemine son verip aşağı indi. Gözaltına alınan A.Ş. daha sonra Kemeraltı Polis Merkezi'ne götürüldü. Ekip otosuna bindirilen A.Ş., "Vatanım için, ülkem için, bayrağım için intihar etmek istedim" diye söyledi.

Öte yandan Konak Meydanı'ndan geçenler intihar girişimini meraklı gözlerle izleyip, cep telefonuyla da görüntüledi.

Editör: Haber Merkezi