Darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, İzmir'de görevli vali yardımcıları Mehmet Suat İlhan ve Ufuk Seçilmiş ile Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal açığa alındı. Ardından İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geçen 21 Ağustos'ta ve bu ayın başında operasyon yaptı. Eş zamanlı operasyonlarda, daha önce açığa alınan vali yardımcıları Mehmet Suat İlhan ve Ufuk Seçilmiş, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, 19 denizci subay, 12 polis, avukat Ahmet Ç. ve 4 sivil vatandaş, gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerenin cep telefonlarında, örgüt üyelerinin mesajlaşmak için kullandıkları 'By Lock' adlı program bulunduğu belirtildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 39 kişi dün 'örgüt üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak' suçlarından adliyeye sevk edildi. İşlemleri eksik olduğu belirtilen vali yardımcıları İlhan ve Seçilmiş ile Menderes Kaymakamı Hasçakal, tekrardan emniyete götürüldü.

32 KİŞİ TUTUKLANDI

Diğer 36 kişinin sabaha kadar süren ifadelerinin ardından, asker, polis ve 1 sivilinde aralarında bulunduğu 32 kişi tutuklandı. Aralarında avukat Ahmet Çifçi'nin de yer aldığı 4 kişi ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

TEKRAR ADLİYEDELER

Bugün işlemleri tamamlanan vali yardımcıları Mehmet Suat İlhan ve Ufuk Seçilmiş ile Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, gözaltında bulunan Bölge Adliye Mahkemesi'nde görevli 11 zabıt katibi ile birlikte tekrar adliyeye getirildi.

Editör: Haber Merkezi