Ali Rıza Mete Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü'nde düzenlenen organizasyonda Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar da hazır bulundu. Bağbozumu şenliklerine 3 ülkeden 129 sporcu katılırken, RM Urla Yelken Kulübü, Çeşme Yelken Kulübü, Marmara Yelken Kulübü, Foça Yelken Kulübü, Karşıyaka Yelken Kulübü, J. K Delfin, Tekirdağ Yelken Kulübü, Fenerbahçe Spor Kulübü, Ankara Yelken Kulübü, Burgaz Yelken Kulübü, Bodrum Yelken Kulübü, Solo Yelken Kulübü, İstanbul Yelken Kulübü ve İÇDAŞ Spor sporcuları kürsüye çıktı. 

Urla'nın bir spor ilçesi olduğunu söyleyen Kaymakam Demiryürek, "Geleneksel hale gelen yarışların gelecek yıllarda artan bir coşkuyla yapılacağına inanıyorum" diye konuştu. Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini belirten Demiryürek, şöyle dedi:"Şehitlerimizden dolayı düzenleyeceğimiz konseri iptal ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl burada yelkenlerini denizlerimize açan herkesi gelecek yıllarda yine Urla'ya bekliyorum" dedi. Belediye Başkanı Sibel Uyar spora ve sporcuya her zaman yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Uyar, "Bir sporcu annesi olarak bütün sporcu velilerini gönülden kutlamak istiyorum. Bağbozumu şenlikleri bizim için önemli bir zamandı. Bunun IGOR Yarışları ile de taçlandırdık. Bu etkinlikleri daha güzel kutlamak isterdik ama içimiz yanıyor. Ülke olarakta zor günlerden geçiyoruz. Ama çocuklara yaptığımız yatırımın daha sonralarda ülkemize daha güzel bir şekilde döneceğine inanıyoruz. Urla çok güzel ve özel bir yer. Sizleri burada görmekten mutluyuz. Gelecek yıllarda sporcu sayımızın artması dileğiyle hepinize başarılı günler diliyorum."

BÜYÜK MUTLULUK

Suziki Motorlu Araçlar Pazarlama A.Ş. Satış ve Müşteri İlişkileri Sorumlusu Nazan Pense de böyle bir organizasyona sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. olarak her zaman spora destek vereceklerini ifade eden Pense, "Bir hafta boyunca Urla'daydık. Sporcularımızla birlikte çok güzel zaman geçirdik. Türkiye'nin her yerine gidip gençlerimize destek oluyoruz. Tüm güzellikleri yaşamak için buradayız" diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR ÇEŞME'DEN ÇIKTI

Urla'da geleneksel olarak yapılan Bağbozumu şenlikleri kapmasındaki IGOR Optimist Yelken Yarışları'nda dereceye girenler ödüllerini aldı. Erkekler U16 kategorisinde Çeşme Yelken Kulübü'nden Demir Dirik yarışları birinci bitirirken, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'nden Meriç Erdağı ikinci, Karşıyaka Yelken Kulübü'nden Derin Bayur üçüncü sırayı elde etti. Kızlar U12 kategorisinde ise Çeşme Yelken Kulübü'nden Sara Suhami birinci sırada kürsüye çıktı. Hırvatistan'ın J.K Delfin Kulubü sporcusu Auro Palko ikinci, yine Çeşme Yelken'den Deniz Yasemin Durmaz üçüncü oldu.

Editör: Haber Merkezi