Urla Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran dolmuş sahibi 33 müşteki ile 112 dolmuş şoförü, "İzmir- Urla arasında yolcu taşımacılığı yapan dolmuş hatlarından 'değnekçilik' yapan bazı kişilerin haraç adı altında 5 ile 10'ar lira para aldıklarını belirtip şikayetçi oldu.

İLGİLİ HABER: Değnekçilerin 15'er yıl hapsi istendi

Savcılık, iddialar üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında şüpheliler, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından teknik ve fiziki takibe alındı. Savcılığın talimatı üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Ekipler, soruşturma kapsamında geçtiğimiz Haziran ayında 'değnekçilik' yapan 17 şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyette işlemleri tamamlanan 17 kişiden Arda T., dışındaki 16 kişi tutuklandı. Değnekçilik yapan 17 kişinin, iddiaya göre İzmir ve Urla garajları çıkışı ile güzergahtaki belli duraklarda durdurdukları dolmuşların şoförlerinden 5 ile 10 lira arasında değişen para aldıkları, bu paraları da deftere kaydettiklerini belirtti. 

İLK DURUŞMADA HEPSİNE TAHLİYE

Güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde de 20 Aralık 2015 gününden itibaren her gün bu para toplama işinin yapıldığı, şüphelilerin baskı ve zorlamasıyla, tüm minibüsçülerden zorla para aldıkları öne sürüldü. İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün ilk kez yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan Yalçın P., Ercan P., Güven T., Caner Ö., Recep G., Cenk Mert G., Ali K., Reşat G., Çetin A., Erkut T., Hasan Ş., Korcan Ç., Mehmet Yücel Y., Hasan T., Cüneyt Ç. ve Kerim M., ile tutuksuz yargılanan Arda T., ile minibüs sahipleri ile tarafların avukatları katıldı.

İLGİLİ HABER: Değnekçilerin 15'er yıl hapsi istendi

Sabah 10.00'da başlayan duruşma, gece 22.30'da sona erdi. Sanık yakınlarının kalabalık olmasından dolayı izleyici bölümü tamamen doldu. Polis, herhangi bir olayın meydana gelmemesi için hem duruşma salonu içinde hem de dışında geniş güvenlik tedbiri aldı. Tutuklu sanıklar üzerlerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Bazı dolmuş sahipleri de şikayetinden vazgeçtiklerini belirtti. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, tutuklu yargılanan tüm sanıkların tahliyesine karar verdi. Tahliye kararı sonrası duruşma salonunda bir anda alkışlar koptu, herkes birbirine sarılıp sevinç gözyaşı döktü.
Editör: Haber Merkezi