İEÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan, Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner, Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden Doç. Dr. Deniz Deniz, Öğretim Üyesi Onur Mengi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Michael E. Young, Görsel İletemiş Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Seda Özen Tanyıldızı, Öğretim Görevlileri Yüksek Mimar Ayşe Bozkurt Karal, Ayşe Aydoğan İç Mimar Rıfat Hazan Mimar Nermin Merve Tokgöz Endüstriyel Tasarım öğrencileri Ege Bozkurt ile Oğulcan Aksan’ın yaptığı çalışmada kent merkezindeki binaların dış cephelerinde yapılacak iyileştirmeler başta olmaz üzere tabela kullanımlarında yapılabilecek değişiklikler ele alındı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Çamsarılıoğlu ile birlikte tasarlanan iyileştirmeleri dinleyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, proje üzerinde yapılabilecek değişiklikler konusunda görüşlerini İEÜ ekibine aktardı.

MEYDANA DÜZENLEME ÖNERİSİ

Cumhuriyet Meydanı’nda yeşil dokuyu artıracak ve daha çok kullanımı sağlayacak önerilerin yeraldığı projede Urla’nın Türkiye’nin dikkatini çeken bir cazibe merkezi olduğu anımsatıldı. Bu gelişmelerin değişimi de gerekli hale getirdiğini belirten İEÜ Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Aslı Ceylan Öner, “Bu değişimin sürdürülebilir olmasında kentin kamusal mekanlarının tüm sosyo-ekonomik gruplar için birleştirici olmasının önemi büyüktür. Bu noktada Urla’nın en geniş kamusal mekanı olan Belediye binası önündeki Meydan ve bu Meydanı İzmir-Çeşme Otobanı’na bağlayan ana bulvar olan Bülent Baratalı Bulvarı’nın Urla’nın değişen kimliği açısından kilit bir rol oynayacağını ön görmekteyiz” dedi.

Önerilen projede, Bülent Baratalı Bulvarı boyunca cephe iyileştirme fikirleri ile Urla Meydanı’nın modern bir vizyon ile yenilenmesine odaklanıldı. Bunları yaparken meydan kimliğini güçlendirmek ve bu kimliği bulvar boyunca vurgulamak için üst örtü, arkad, kent mobilyaları, oturma elemanları ve doğal peyzaj elemanları önerildi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine teşekkür ederken, projenin Belediye Meclisi’nde tartışılarak yürürlüğe konulması düşünülen estetik yönetmeliği ile birlikte ele alınabileceğini belirtti, “Hedefimiz Urla’yı üreten, üretirken daha iyi bir yaşam sunan, kentin mevcut güzelliklerini ve üstünlüklü yönlerini de koruyarak geleceğe taşımaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi