TUGAY CAN / İZGAZETE - Geniş kitllelere ulaşan imza kampanyası platformu Change.org'da, Aslıhan Kuzu tarafından Urla Devlet Hastanesi'nde Çocuk Polikliniği Açılması için bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanya, Urla’da acil durumlarda çocukların götürebileceği, 7/24 esasına dayalı ne acil çocuk polikliniği, ne devlet hastanesi, ne de özel hastane veya klinik bulunmadığına dikkat çekti.

MUHATAP SAĞLIK BAKANLIĞI

İmza kampanyasının açıklamasında  "Bu sorun Çeşme dahil olmak üzere Balçova’ya kadar olan tüm bölgeleri kapsamaktadır. Yani Çeşme, Alaçatı, Karaburun, Gülbahçe, Urla, Zeytinalanı, Güzelbahçe (bunlar benim aklıma gelen bölge isimleri dahası da var) Balçova’ya kadar acil durumlarda çocuklarımızı götürebileceğimiz (ne özel ne devlet ) bir tek acil kliniğimiz ya da hekimimiz yok." ifadeleri kullanıldı.Ayrıca 5447 destekçiye ulaşan kampanyanın muhatapı ise Sağlık Bakanlığı olarak gösterildi.

EN YAKIN ÇOCUK ACİL 1 SAAT UZAKTA

Açıklamada ayrıca bölgeye en yakın ilgili kuruluş 9 Eylül Ünv. Hastanesi ve çocuk acil servisinin kapasitesinin de üstünde hasta kabul ettiğinin altını çizerken, Acil bir durumda bu bölgelerdeki ailelerin çocuklarına ortalama 1-1,5 saat sonra müdahale edilebildiği vurgulandı. 


 

Editör: Haber Merkezi