Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın öncülüğünde başlayacak fener alayı yürüyüşü Eski Tamirhane Binası’nda son bulacak. Fener alayı yürüyüşünün ardından Tamirhane Binası’nda Cumhuriyet Balosu gerçekleşecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Urla’da gerçekleşecek etkinliklerle şenlik havasında kutlanacak. Urla Cumhuriyet Meydanı, Malgaca Pazarı ve Sanat Sokağı’nda 27-29 Ekim tarihlerinde üç gün boyunca sürecek olan “Urla Sanat Günleri”nde birçok etkinlik gerçekleşecek. Etkinlikte sahne alacak sokak müzisyenleri ve canlı müzikler Cumhuriyet Bayramını şenliğe dönüştürecekler.

Ayrıca üç günlük etkinlik kapsamında; 40 dan fazla sanat ve zanaat atölyesi, üç tane karma sergi, Cumhuriyet temalı heykel çalıştayı, tiyatro gösterileri, yazarlarla söyleşiler, çocuk etkinlikleri, stantlar, konservatuvar etkinlikleri vb. birçok çalışma yapılacak. Hem çocuklar hem yetişkinler için tüm etkinlikler ücretsiz olarak düzenlenecek. Urla Sanat Sokağı Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Başkanı Ozan Iskır, “ Cumhuriyet değerlerimizi sanatçılarımız ile birlikte yaşatmak en büyük ödevimizdir” dedi.

“Bizler Cumhuriyet’in özgür, laik, demokratik ortamında yaşıyorsak bu Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları sayesindedir” diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “İstedik ki bu önemli günümüzü tek güne sığdırmayalım. Çünkü Türkiye’nin dönüm noktalarından birisidir 29 Ekim. Üç gün boyunca Urlamızın çeşitli yerlerinde birçok etkinliğimiz gerçekleşecek. Urla, bayramını 27 Ekim’de kutlamaya başlayacak. 29 Ekim gününün akşamında ise Fener Alaylı, Bayraklı yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızın bu coşkumuza ortak olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi