Urla Belediyesi tarafından Zeytinalanı Mahallesi’ne yapılan Kültür Merkezi – Cemevi binasının açılışında İlk Cem töreni de yapıldı. Açılışa Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Milletvekili Tacettin Bayır, Önceki dönem milletvekilleri Musa Çam, Bülent Baratalı, Zeynep Altıok, önceki Urla Belediye Başkanı M.Selçuk Karaosmanoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Görel, Nebi Yaşar, Alevi Kültür Dernekleri Urla Şube Başkanı Hüseyin Kaymaz ve yönetimi, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri ile İzmir’deki diğer ilçe Cemevleri yöneticileri ve yurttaşlar katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Kültür Merkezi- Cemevi’nin önünde yer alan alanda Semah Erkanı, AKD Urla Şubesi Müzik Korosu, Ozanların Deyiş Okumaları gibi etkinlikler yapıldı. Ardından ise Kültür Merkezi- Cemevi’nin kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleşti.

Cemevi hizmetlerini başka ilçelerden alan Urlalı Alevi yurttaşlar, Urla Belediyesi tarafından Zeytinalanı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan modern Kültür Merkezi’nde faaliyetlerini sürdürecekler. Urla Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Alevi Kültür Dernekleri Urla Şubesi’ne kullanım yetkisi verilen binada eğitim ve kültür faaliyetleri de yapılacak.

"SÖZMÜZÜ TUTTUK"

Urla nice kültürlerin bir arada yaşadığı güzel bir mozaik. Ne mutlu ki bizlere kardeşliğin ve hoşgörünün huzurla sürdüğü Urla’da, bizi biz yapan değerlerimizi yaşatabiliyoruz diyerek konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Bugün bu değerler etrafında hep birlikte Urla Belediyesi Kültür Merkezi ve Cem Evimizin açılışını yapıyoruz. Bu yüzden çok mutluyuz, çok gururluyuz. Bizim Yolumuz; ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kuruldu. Urla Belediyesi olarak yaptığımız tüm çalışmalar, sunduğumuz tüm hizmetler dili, dini, rengi, fikri ne olursa olsun Urla’da yaşayan güzel insanlar için. Ve söz verdiğimiz gibi Cem Evimizin yapımını tamamladık. Bugün tüm Urlalıların hizmetine sunuyoruz. Biliyoruz ki Alevi Kültür Dernekleri Urla Şubesi de Cem Evimize sahip çıkacak, hem Cem evi olarak hem de kültür merkezi olarak tüm Urlalıların kullanımını hakkaniyetle sağlayacaklardır” dedi. Başkan Uyar konuşmasına şöyle devam etti;

“Bizler hakikate ulaşmak için yürüyoruz. Ve Hakikat kendini öyle kolay ve zahmetsiz teslim etmez. Hacı Bektaşi Veli’nin de dediği gibi “Hakikatin ilk makamı, toprak olacağımızın bilinmesidir” Bu inanç doğrultusunda bizden sonra bayrağı devralacak nesle atalarımızın bizlere bıraktığı değerleri yaşatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Urla Belediyesi Kültür Merkezi ve Cem Evimizin açılışı hepimize, tüm Urlalılara hayırlı ve uğurlu olsun.”

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Görel ise her toplumun değer yargıları, inanç ritüelleri, kültürü, tarihi, geçmişi olduğunu anımsattı. Görel, “Toplum, ortak yaşam alanlarını yaratarak o kültürünü, o inancını, o tarihini gelecek kuşaklara aktarması zorunludur. Aleviler olarakta ortak yaşam alanlarımız Cemevlerimizdir. Bugün de bir ortak yaşam alanımızın açılışı için Urladayız. Urla’da daha önce bir Cemevi yoktu. Bugün ise o yerin açılışını yapıyoruz. Cemevimizi bizlere kazandıran Urla Belediye Başkanımız Sayın Sibel Uyar’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN'A TEŞEKKÜR

Alevi Kültür Dernekleri Urla Şube Başkanı Hüseyin Kaymaz ise “Kültür Merkezi- Cemevimiz o kadar güzel tasarlanıp yapıldıki bundan dolayı Başkanımız Sibel Uyar’a çok teşekkür ediyorum. Merkezimiz tam teşekküllü yapılıp, içerisinde Cenaze hizmetleri, yemekhane, konferans salonu, kütüphane, çay ocağı, kurs hizmetleri gibi birçok hizmet yer alıyor. Ve bugün bu evimizin açılışını yapıyoruz. Çok mutuyuz. Çok gururluyuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi