İzmir'de bulunan gençlik örgütleri, pazartesi günü Bornova'da referandum sonuçlarını protesto eden üniversite öğrencilerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için basın toplantısı düzenledi. Eğitim Sen 4 Nolu şubesinde düzenlenen toplantıda konuşan Öğrenci Kolektifleri üyesi Tuana Oğuz, iki yıldır sürdürülen fiili başkanlığın yasallaşması işlemi olan 16 Nisan referandumunun iktidar açısından tam bir fiyasko olduğunu söyledi.

"Kullandıkları devletin tüm olanakları ve yaptığı ittifaklar yüzde 50’nin üstüne çıkmaya yetmedi. Umduklarını bulamayanlar zoraki de olsa balkon konuşmalarını ve sevinç gösterilerini yaptılar" diyen Oğuz, “Hayır”cılara yönelik baskılarla geçen iki ayın ardından umduklarını bulamayanların çareyi YSK ile işbirliğinde bulduğunu kaydetti.

GÖZALTI SÜRELERİ UZATILDI 

YSK'nin seçim günü nereden geldiği bilinmeyen mühürsüz pusula ve zarfların kabul edeceğini açıkladığını ve yurt dışında mühürsüz oy pusulalarının geçersiz sayılırken yurt içindekiler geçerli sayıldığını söyleyen Oğuz, bu şaibeli seçimin tüm ülkede tepkilere neden olduğunu belirtti.

17 Nisan pazartesi günü Bornova Küçükpark’ta YSK’nin kararlarını protesto etmek için toplanan üniversitelilere yönelik polis müdahalesi sonrası 21 üniversite öğrencisinin darp edilerek gözaltına alındığını belirten Oğuz, son olarak gözaltına alınan üniversitelilerin gözaltı süresi hukuksuz bir biçimde 4 güne uzatıldığını söyledi. 

İLGİLİ HABER: Gözaltındaki ‘hayırcı’ gençlerden mesaj var

'ŞAİBE YOKSA NEDEN KORKUYORSUNUZ'

"Bugün referandum sonuçlarında hiçbir şaibe yoksa neyden korkuyorsunuz?" diyen Oğuz, yaşananların kabul edilemez olduğunu ve hayır demeye devam edeceklerini vurguladı. 

Oğuz, "Erdoğan kaybettiklerinin, bizler kazandıklarımızın farkındayız. Ülkeyi birbirine düşman haline getirmeye çalışanlara karşı Hayır. Herkes için özgürlük ve demokrasi yollarını aşındırmaya devam edeceğiz. Üniversiteler, sokaklar, kent meydanları; Tek Adam’ın yönetme düzenine izin vermeyecek. Onlar kendi seçim ittifaklarının yenilgisine, biz mücadelemizin devam etmesine odaklanıyoruz. Hayır’larımıza sahip çıkıyoruz. Üniversitenin Hayır’ını kampüslerde yükseltiyoruz. Bizler bu memlekette nefes aldığımız sürece, umut dimdik ayakta kalacak. Gençlik bu çürük düzene ayak uydurmayacak. Adımlarımız adımlara, sloganlarımız sloganlara, direnişimiz direnişlere karışacak. Gençlik diktatörlüğe teslim olmayacak. Hayır daha bitmedi" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi