Ege Üniversitesi'nde öğrenciler tarafından düzenlenecek resim sergisindeki 2 çalışma Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı(SKS) tarafaından fazla müstehcen bulunarak ya çalışmaların sergide yer almaması gerektiğini ya da çalışmalarda ki figürlerin biraz daha kapatılmasını istedi. Egedebirgün'den Arda Özarda'nın haberine göre, Yasaklanmaya ve sansüre maruz bırakılan çalışmaların biri sırtı gözüken yarı çıplak iki figürün birbirine sarılması iken diğer çalışma ise sırtı gözüken bir kadın figüründen ibaret.

Ege Üniversitesi'nde düzenlenecek resim sergisine öğrencilerin çizdiği 2 resim Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı(SKS) tarafından müstehcen bulunarak sergiden çıkartıldı. Ege Üniversitesi'nde öğrenciler tarafından düzenlenecek resim sergisindeki 2 çalışma Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı(SKS) tarafaından fazla müstehcen bulunarak ya çalışmaların sergide yer almaması gerektiğini ya da çalışmalarda ki figürlerin biraz daha kapatılmasını istedi.Yasaklanmaya ve sansüre maruz bırakılan çalışmaların biri sırtı gözüken yarı çıplak iki figürün birbirine sarılması iken diğer çalışma ise sırtı gözüken bir kadın figüründen ibaret.

"KADININ SIRTI GÖZÜKMESİN"

Denetlenen çalışmaların birinde kadın figürünün sırt dekoltesi ancak kapatılırsa sergiye kabul edilebileceği söylendi. Daha önce ki dönemlerde denetlemenin olduğunu fakat bu tarz sansür ya da yasaklarla karşılaşılmadığınında altı çizildi.

İTİRAZ EDİLDİ SONUÇ BEKKLENİYOR

Müstehcen bulunan ve yasak gelen bu 2 çalışma için öğrenciler Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na (SKS) itiraz dilekçesi yollayarak resimlerin sergide yer alması gerektiğini savundu.

İşte sergiden kaldırılan o resimler:

Editör: Haber Merkezi