DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi KYK Yurdu'nda kalan bir kız öğrenci kampüsün içinde bir erkeğin fiziksel tacizine uğramış, öğrencinin önünü keserek fiziksel tacizde bulunan, cinsel organını çıkararak mastürbasyon yapan 34 yaşındaki Aykut Y. ise gözaltına alınarak Bornova Merkez Karakolu'na götürülmüştü.

Bu olay, akıllara “Ege Üniversitesi Kampüsü gerçekten güvenli mi?” sorusunu getirirken, öğrenciler isyan bayrağını çekerek Twitter ve sosyal medya platformlarından tepki gösterdi.

‘GÜVENLİK NOKTALARI KURULABİLİR’

KYK yurdunda kalan, okulun öğrencilerinden Hacer Mine Key (22) "Geceleri kampüste kendimi güvende hissetmiyorum. Çünkü karanlık ve ıssız, bu da beni korkutuyor. Bu tür olayları daha fazla yaşamamak adına ışıklandırma arttırılmalı, güvenlik noktaları kurulmalı. Kurulan güvenlik noktalarında devriye güvenlik ve acil yardım butonu gibi önlemler alınabilir" ifadelerini kullandı.

Özellikle yaşanan son olaylardan sonra kendini güvende hissetmediğini söyleyen başka bir öğrenci ise, güvenlik görevlilerin daha fazla eğitim alması gerektiğine dikkat çekerken, diğer öneri ise kameraların biraz daha arttırılması yönünde oldu.

TWİTTER’DA HASHTAG OLUŞTURDULAR

Akıllarda oluşan bir başka soru 23.00’dan sonra kampüse erkek öğrenci alınmazken, öğrenci olmayan 34 yaşındaki bu erkeğin saat 23.10 civarı kampüse nasıl girmeseydi. Ege Üniversitesi öğrencileri bu olay üzerine Twitter’da #EgedeTacizVar hashtagi ile Ege Üniversitesi rektöründen ve görevlilerden açıklama talep ettiler.

SENATODAN AÇIKLAMA: ‘AKRABASININ ÖĞRENCİ KARTINI GÖSTERMESİ ÜZERİNE KAMPÜSE ALINDI’

Yaşanan olaylar ve tepkilerden sonra, yurt çevresinin ışıklandırılmaya başlaması dikkat çekti, Ege Üniversitesi Senatosu'ndan ise açıklama geldi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Tüm bu önlemlerimize rağmen öğrencimizin yaşadığı ve asla kabul edilemez talihsiz olaydan büyük bir üzüntü duymaktayız. Olay günü yerleşkemiz içinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu'na bir akrabasını bırakmak üzere otomobiliyle gelen şüpheli, akrabasının öğrenci kimlik kartını göstermesi üzerine yerleşkeye alınmış. Akrabasını yurda bıraktıktan sonra da yerleşkemizden ayrılması gerekirken söz konusu üzücü olay yaşanmıştır. Güvenlik birimlerimize telefonla gelen ihbar üzerine motorize ekiplerimiz, '1 dakika' içinde söz konusu bölgeye giderek şüpheliyi etkisiz hale getirmiştir. Akabinde polise bilgi verilmiş, şüpheli, polis ekiplerine teslim edilmiştir."