İEÜ Yazılım Mühendisliği öğrencisi Gökay Gök, Sinema ve Dijital Medya öğrencisi Eylül Ekimler ile İşletme öğrencisi Şeyhmus Kaçan, ikinci yabancı dil olarak seçtikleri Çince'yi geliştirmek amacıyla, yaz kampına gitmeye karar verdi. İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Çin Dili Koordinatörü Yuan Peng'in yönlendirmesiyle ilgili birimlere başvuruda bulunan 3 genç; konaklama, eğitim ve ulaşım giderlerinin tamamen Çin'e ait olduğu kampa katılmaya hak kazandı. Temmuz ayında kampa giden ve iki hafta Çin'de kalan gençler, Xiamen Üniversitesi'nde Çince eğitimi aldı. İEÜ'lü öğrenciler, ABD, Hollanda ve Polonya gibi farklı ülkelerden gençlerin de bulunduğu kamp kapsamında, Çin'in başkenti Pekin ile Tianjin'i görme imkanı buldu.

'HEDEFLERİM AÇISINDAN BELİRLEYİCİ OLDU'

Çin'de çok verimli bir kamp geçirdiklerini söyleyen Şeyhmus Kaçan, "Çin'i gördükten sonra, yüksek lisans yaparak akademik gelişimimi Çin'de sürdürebileceğimi anladım. Bu noktada kamp, gelecekteki hedeflerim açısından belirleyici oldu. Kampta yer aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum" diye konuştu.

'ÇİN'DE YÜKSEK LİSANS YAPABİLİRİM'

Kampta bulunan öğrencilerden Gökay Gök ise, "Zaten planlarım arasında, Çin'de yüksek lisans yapma düşüncesi vardı. Bu noktada Çin'i görmek, akademisyenler ve öğrencilerle görüşerek bilgi edinmek benim için oldukça yararlı oldu. Çok verimli ve beklentimi karşılayan bir kamp geçirdiğimi söyleyebilirim" dedi.

'ÇİNCE'Yİ SEÇMEKLE DOĞRU KARAR VERDİM'

İkinci yabancı dil olarak Çince'yi seçmekle doğru bir karar verdiğini bir kez daha anladığını söyleyen Eylül Ekimler ise, "Kampımız her açıdan çok güzel geçti. Çin kültürünü yakından tanıma imkanım oldu. Kültür olarak bize çok yakın olduklarını da gördüm. Ayrıca Çin'de rahatlıkla yaşayabileceğimi de anladım" diye konuştu.

'DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Çin Dili Koordinatörü Yuan Peng ise, Çin ile oluşturulan yakın ilişkiler sayesinde, İEÜ'lü öğrencilerin imkanlardan geniş ölçüde yararlandığını söyledi. Peng, "Ege Bölgesi'ndeki tek Çin Kültür Merkezi, üniversitemiz bünyesinde yer alıyor. Önümüzdeki senelerde de öğrencilerimizin bu tarz etkinliklere katılarak kendilerini geliştirmesi için onlara yardımcı olmaya devam edeceğiz. Çünkü, farklı ülkelerden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen programlar, öğrenciler üzerinde olumlu etki bırakıyor. Öğrencilerin ufkunun genişlemesini sağlıyor. İnanıyorum ki gelecekte çok başarılı olacaklar. Okulumuzu en iyi şekilde temsil edecekler" dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi