Proje için öncelikle Eylül ayında Bornova Belediyesi ile görüşülerek destek için belediyenin STK Birimi’nden onay alındı. Aynı dönem içerisinde Güzelbahçe Rotaract Kulübü diğer proje taraflarının toplantılarına katılarak proje hakkında bilgilendirme yapıp destek için onay aldı.

4 aşamadan oluşan projenin ilk aşaması 17 Ekim 2017 tarihinde Bornova Belediyesi’nin Hobi Edindirme Kurs Merkezi’nde bulunan seramik atölyesinde seramik çamurunun hazırlanması etkinliği ile seramik hocası Hülya Gül gözetiminde Güzelbahçe Rotaract Kulübü üyelerince gerçekleştirildi. Lösemili çocuklarımız için uçurtma ve balon figürleri hazırlandı.

Projenin 2. aşaması hazırlanan uçurtma ve balon kalıpları Tülay Aktaş Onkoloji Merkezi’ne taşınarak tesiste bulunan oyun ve hobi salonunda lösemili çocuklarımızın hayal güçlerine ve dileklerine göre uçurtmalar üzerine motif yapıp şekillendirdikleri bir workshop ile gerçekleştirildi. Sonrasında çalışmalar tekrar fırınlanmak üzere Hobi Edindirme Kurs Merkezi’ne taşındı.

Projenin 3. Aşamasında seramik çalışmalarının kurumasına istinaden tekrar Tülay Aktaş Onkoloji Merkezi’ne gidilerek çocuklarımızla tekrar bir seramik boyama çalışması yapıldı. Çalışmaya Güzelbahçe Rotary-Rotaract-İnteract üyeleri katılım gösterdiler. Çalışmalar tekrar Hobi Edindirme Kurs Merkezi’ne ikinci fırınlama safhası ve sır ile parlatılması için taşındı.

4.Aşamada tamamlanmış ürünler Bornova Belediyesi’nin proje için tahsis ettiği Yeşilova Ziyaretçi Merkezi’nde bulunan ve müzeyi ziyaret edenlerin mutlaka geçtikleri bir noktada bulunan ve belediyenin önceden boyama aşamasını üstlendiği bir duvara monte edilmek üzere Güzelbahçe Rotaract ve İnteract üyeleri tarafından tesise taşındı ve gün içerisinde duvarın montajı ve uçurtmalara kurdele hazırlanması gibi işlemler gerçekleştirildi.

En nihayetinde 18 Kasım 2017 tarihinde Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Mustafa Akkaya ve tüm proje taraflarının katılımı ile Yeşilova Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenen bir kokteyl ile duvarın açılışı gerçekleştirildi.

Basın mensuplarının da katılım gösterdiği açılış kokteylinde Proje Koordinatörü Güzelbahçe Rotaract üyesi Merter Aksu ‘’ Projemizdeki seramik çalışmaları ile zorlu bir tedavi sürecindeki ailelerimizi ve çocuklarını bir nebze olsun rahatlatmak istedik ve çalışmamızın lösemi ile mücadelede umudun sembolü olmasını hedefledik’’ şeklinde konuştu. Sonrasında söz alan Güzelbahçe Rotaract Kulübü Başkanı Arda Özkan ‘’Bugün burada projemizi gerçekleştirmemizde katkıda bulunan tüm taraflara en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Umut Duvarı projemizi kalıcı bir eser olarak Bornova’ya armağan ediyoruz’’ şeklinde açıklama yaptı. Bölge Rotaract Temsilcisi Mehmet Şimşek proje için teşekkürlerini belirterek ileride belediye-Rotaract işbirliği içinde daha fazla proje gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Son olarak Bornova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Akkaya ise ‘’ projeyi gerçekleştiren taraflara teşekkürlerini ve tebriklerini sundu . “

Editör: Haber Merkezi