Ekoloji, tarih, kültür-sanat ve tasarım konularında çalışmalar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, şimdi de sürdürülebilir tarıma dikkat çekmek amacıyla “Ulusal Permakültür Konferansı” düzenliyor.

1 Eylül Cumartesi günü Kültürpark İzmir Sanat’ta saat 10.00’da başlayacak konferans, farklı alanlarda uygulamalar yapan permakültür tasarımcılarını bir araya getirecek. Dört oturumda gerçekleşecek etkinlikte, Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü Başkanı Iraz Candaş, Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü Onursal Başkanı Mustafa Bakır, Çiftçi-Permakültür Tasarımcısı ve Danışmanı Alp Pir, Ziraat Mühendisi-Çiftçi ve Permakültür Tasarımcısı Tolga Havsa, Sınıf Dışı Eğitim Uzmanı ve Danışmanı-Permak&uum l;ltür Tasarımcısı Gaye Amus, Peyzaj Mimarı-Permakültür Tasarımcısı ve Eğitmen Dilek Yürük, Halk Sağlığı Uzmanı Hekim, Permakültür Tasarımcısı Volkan Dündar, Permakültür Tasarımcıları Gökçe Okullu ve Edwin Clarke ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Ekolojik Tarım Organizasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. Uygun Aksoy yer alacak.

Uygulama deneyimlerini aktaracak tasarımcılar tam günlük programda, İzmir için permakültür ve tasarım potansiyellerini değerlendirecek.

PERMAKÜLTÜR NEDİR?

Permakültür, doğal ekosistemlerin çeşitliliğine, istikrarına ve esnekliğine sahip olan, tarımsal olarak üretken ekosistemlerin bilinçli tasarımı ve bakımlarının sağlanması anlamına geliyor. "Üzerinde yaşayan insanlar ile arazinin, hem gıda, enerji ve barınak hem de diğer maddi ve manevi ihtiyaçlarının sürdürülebilir ve ahenkli bir şekilde karşılanması" olarak da tanımlanıyor.

Editör: Haber Merkezi