Kesintilerin yatırım tesislerinin devreye alınması, arıza onarım ve bakım gibi nedenlerle yaşandığı belirtilirken, bazı internet sitelerine ve çağrı merkezlerine ise ulaşılamıyor.

Ankara, Bursa, Muğla, Konya, Gaziantep, Kayseri, Urfa, Kocaeli ve Hatay'da da bazı bölgelerde elektrik kesintilerinin olduğu söylenriken, bazı bölgelerde de su kesintilerinin de olduğu öğrenildi.

Özellikle Ege Bölgesi'ni etkilediği öğrenilen elektrik kesintileri ile ilgili bilgi veren İzmir'deki yetkililer "Kesintilerin planlı olmadığını ve ne zaman elektrik verileceğinin henüz belli olmadığını" söyledi. Kesintilerin yarın da sürme ihtimali bulunduğu belirtilirken, kesintiden Çeşme, Kınık, Karaburun, Dikili, Aliağa, Karşıyaka, Konak, Çiğli, Bayraklı, Ödemiş, Urla, Torbalı, Buca ve Seferihisar'da bazı bölgeler etkileniyor.

Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. 

Açıklama şöyle:

"Son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik talebinde yoğun bir artış meydana gelmiştir. Artan talep nedeniyle son birkaç haftada elektrik tüketiminde Cumhuriyet tarihinin rekor seviyelerine ulaşılmıştır.
Ulusal elektrik altyapımız artan taleplerin karşılanması için maksimum seviyede üretime devam etmektedir. Ancak son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik tedarikinde kısmi kesintiler yaşanmıştır. Kesintilerin yaşandığı bölgelere acil müdahale ekipleriyle ilk müdahaleler yapılmış olup an itibariyle ülke genelinde kesintiler sonlandırılmıştır."

Gediz Elektrik ise, "Hizmet bölgemizi de kapsayan ulusal elektrik şebekesi kaynaklı elektrik kesintileri yaşanmaktadır. 

En kısa sürede elektrik verilmesi yönünde çalışmalar devam etmekte olup zaman konusunda ilave bilgilendirme yapacağız. 

Anlayışınız için teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu. 

Editör: Haber Merkezi