Seferihisar-Ürkmez ağaçlandırma sahasında oluşturulan korudaki fidanlar; 2009 yılında hayatını kaybeden, akademisyen, yazar, tıp doktoru, eğitimci, başta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cüzzamla Savaş Dernekleri olmak üzere pek çok derneğin, vakfın kuruculuğunu ve başkanlığını yapmış Türkan Saylan anısına dikildi. Daha önce yaptıkları koru çalışmaları ile 5 yılda toplam 7 bin fidanı toprakla  buluşturan doğasever Cenk Taşkoyan ve arkadaşları, bireysel katkıları ile 706 fidanlık 'Türkan Saylan Korusu' oluşturdu.

Seferihisar-Ürkmez ağaçlandırma sahasında oluşturulan koruda düzenlenen fidan dikim töreninde Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, İzmir  Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öztürk, beş yılda 7 bin fidana can veren doğaseverlere teşekkür ederek, projeye öncülük eden Cenk Taşkoyan'a plaket takdim etti.

Cenk Taşkoyan, "2013 yılında Atatürk'ün Gençleri Korusu'nu oluşturduk. 2014 yılında 19 Mayıs'ta 1919 korusunu oluşturduk. 2015 yılında Anneler Günü'nde hepimiz için çok önemli olan Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım anısına bin fidanlık koru oluşturduk. 2016 yılında 18 Mart haftasında Çanakkale Şehitleri Korusu'nu oluşturduk. 17 yıldır sağlık sektöründe çalışıyorum. Bu yıl korumuzu hayatını sağlığa adamış, cüzzamla mücadele eden, dünyaya örnek olan, genç kızları okutan sahip çıkan değerli insan Türkan Saylan anısına oluşturduk. Destek veren tüm dostlarıma teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar fidanları Türkan Saylan anısına  toprakla buluşturdu.

Editör: Haber Merkezi