Türk Koleji Mezunları Derneği tarafından organize edilen dönem yemeklerinde bu kez İTK Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Oğuz Tatış’ın da aralarında olduğu 66 mezunu İTK’lılar bir araya geldi.

Kurulduğu günden bugüne kadar İTK mezunları ile İTK arasında bir köprü görevi gören İTK Mezunları Derneği’nin düzenlediği geleneksel etkinliklerden birisi olan dönem yemeklerine bir yenisi daha eklendi. İTK mezunlarının mezuniyetlerinin 10. yılından itibaren her 10 yılda bir biraraya geldiği dönem yemeklerinde bu kez 66. dönem mezunu İTK’lılar misafir edildi. Amerika'dan İsrail'den ve ülkemizin çeşitli yerlerinden bu buluşmaya katılmak için özel gelen İTK mezunları ile toplam 110 davetli geceye katıldı.

İzmir Özel Türk Koleji Mezunları Derneği tarafından organize edilen yemekte bir araya gelen 66. dönem mezunu İTK’lılar, önce İTK Uşakizade Köşkü’nün tarihi atmosferinde öğrencilik yıllarını yad ettiler. Ardından yenilenen Fen Lisesi Binası içinde yer alan Güven Zeyrek Salonundaki akşam yemeğine geçiş yapıldı. Geniş bir katılımın olduğu yemekte bir araya gelen mezunlar, birbirlerine ve okullarına olan vefalarını bir kere daha gösterdiler. İTK Mezunları Derneği tarafından geceye katılan mezunlara 66 kep püskülünün yer aldığı özel bir diploma gecenin anısına verildi. İTK 1962 ortaokul mezunu Ali Kocatepe ve eşi Aysun Kocatepe ise mezunlarımızın davetini kırmayarak geceye katıldı. Geceye sesi ile renk katan Ali-Aysun Kocatepe’ye piyanoda Zafer Çebi eşlik etti. İTK Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış kısa bir konuşma yaparak gecenin anısına Ali Kocatepe’ye gümüş tabak hediye etti. Keyifli sohbetler eşliğinde başlayan gecede mezunlar, eski anılarını, öğretmenlerini ve İTK’da geçirdikleri günleri andılar ve bol bol hatıra fotoğrafı çektiler. İTK 66. Dönem Yemeği İTK marşı eşliğinde mezuniyet pastasının kesilmesi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi