Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) işbirliğinde GL Platform tarafından düzenlenen HORECA Fuarı ilk gün turizm panllerine ev sahipliği yaptı. Dünya Kardeş Şehirler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner'in moderatörlüğünde gerçekleşen "Turizmde 2020 Beklentileri" konulu panele, "Güvenli Kent İzmir" başlığı damga vurdu.

Panelde konuşan İzmir Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, kimsenin güvenli olmayan bir yerde yaşamak istemeyeceğine dikkat çekerek “Türkiye, stratejik konum olarak terör olaylarının yoğun olduğu ülkelerle komşu olmasına rağmen, güvenliğin en üst seviyede olduğu bir ülke” dedi. İzmir’de 1950’li yıllardan beri hiçbir turistin terör eylemlerinden zarar görmediğini vurgulayan Aşkın “Dünya genelinde her 12 araçta bir kontrol olurken biz havalimanımızda 7 araçta bir kontrol yapıyoruz. Yani, İzmir ölçeğinde her suçun önüne geçmeye çalışıyoruz. Turist kendini güvende hissetmeli ki gelsin” diye konuştu.
 

SİBER SUÇLAR

İzmir’de en yoğun çalışan emniyet şubesinin siber suçlar olduğunu belirten Aşkın “Tüm suçlar siber ortamlara kaymaya başladı. Siber çetelerse büyük çoğunlukla uluslararası çalışıyor. Bu yüzden ülkeler arası birlik sağlanmalı, birlikte çalışılmalı” diye konuştu. Güvenlik açısından İzmir açısından en düşük alanının "trafik" olduğunu ifade eden İzmir Emniyet Müdürü Dr. Aşkın “Ancak geçen sene Avrupa’da trafik kazalarının en çok azaldığı ülkelerden biri olduk. En azından doğru yoldayız” dedi.

'EN BÜYÜK SERMAYEMİZ ŞEFLERİMİZ'

Panelin moderatörlüğünü yapan Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner ise turizmin odak noktasında güvenliğin olduğunu söyledi. Güvenli şehirlerin turizm ve özellikle de bunun gastro ayağında atılım içinde olduğunu belirten Baraner, “İzmir güvenli şehir, İzmir dost şehir. Kendini ödüllendirmek isteyen herkesi İzmir’e davet ediyoruz” diye konuştu.