53 yıllık eşi, TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan, "Onun bıraktığı mirası daha yukarıya taşımak için projelerimize ağırlık verip daha çok kişiye ulaşacağız" dedi.

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'nın merhum Gültekin Yazgan ve arkadaşları tarafından 2003 yılında İzmir’de kurulduğunu belirten Tülay Yazgan, TÜRGÖK’ün Türkiye’nin her yerinde ve yurtdışında toplam 6 bin kişiye hizmet sağladığını açıkladı. TÜRGÖK olarak eğitim, kültür ve sosyal hizmetlerde birçok kişiye ulaştıklarının altını çizen TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Yazgan, "Sesli kitaplar üretiyoruz. Ders kitaplarına destek oluyor, dergiler çıkarıyoruz. Artık sayılamayacak kadar çok hizmet var bu çatının altında. Gönüllüler büyük özveri ile çalışıyor" dedi. Merhum Gültekin Yazgan’ı saygı ve hayranlıkla andıklarını ifade etti.

TÜRGÖK olarak daha çok görme özürlüye ulaşıp daha çok hizmet etmek istediklerinin altını çizen Yazgan, "Biz İngilizce konusunda eğitimlerine destek oluyoruz. Geniş kapsamlı dersler oluyor. Projelerde yemek kitabı projesi yaptık ve Çin’de birincilik aldık. Bu projemiz birçok bayana destek oldu. Çok çeşitli projeler yaparak birçok kişiye ulaştık. Çocuklarına kitap okumak isteyen babalarımıza, annelerimize kabartmalı kitaplar ve sesli kitaplar temin ettik. Amacımız bu süreçten sonra bu sayıyı daha da arttırmak olacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, TÜRGÖK kurucusu merhum Gültekin Yazgan anısına üyelere bir CD dağıtıldı. Üyeler de Gültekin Yazgan anısına şiirler okudu ve duygularını paylaştı.

 

 

Editör: Haber Merkezi