TÜPRAŞ işçileri, Koç Holding'in toplu sözleşmede hak gasbı dayatmalarına karşı tüm gün kapı önünde eylem yaptı. Eylem nedeniyle TÜPRAŞ’ın mal satışları durdu. İşçiler fazla mesaiye de kalmama kararı aldı. 

Aliağa’da eylem yapan işçileri Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ziyaret etti. Sendika yönetimi de burada bir açıklama yaptı. 

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, kendilerini ziyarete gelen kurum temsilcilerini selamlayarak, “Toplu sözleşmede tıkanıklığın önünü açmak için elimizden gelen her türlü eylemi gerçekleştireceğiz. Şu an itibariyle karadan satış tamamen durdu. Sadece Aliağa’da değil, dört bölgede birden mal satışı durdu” dedi. 

TÜPRAŞ yönetimine seslenen Oktay, “Eğer müzakere sürecinin tekrar başlamasını istiyorlarsa kazanılmış haklara saldırmaktan vazgeçmeliler” uyarısında bulundu. Pazartesi gününe kadar işletmelerde bakım, proje, kara dolum gibi bölümler de dahil olmak üzere hiçbir ünitede, hiçbir işçinin fazla mesai yapmayacağını duyuran Petrol-İş Şube Yönetimi herkesin birlikte hareket edeceğini vurguladı.

Vardiya değişiminde çalışma arkadaşlarını bekleyen işçiler sık sık, “Gemileri yaktık geri dönüş yok”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atarak topluca rafineriye giriş yaptı. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi