Kurucu üyeleri arasında Süreyya Ağaoğlu, Sara Akdik, Şevket Fazıla Giz, Nüzhet Gökdoğan, Remziye Hisar, Nebahat Karaorman, Müfide Küley, Türkan Rado, Pakize Tarzi ve Beraat Zeki Üngör'ün yer aldığı, Türk kadınının yurtiçi ve yurtdışında Atatürk ilke ve devrimleri ışığında temsil edilmesi hedefiyle yola çıkan, kadınların okur yazarlık ve kız çocuklarının okullaşma oranında yüzde yüz orana ulaşıldığı, kadınların eşit, aktif ve özgür yurttaşlar olarak toplumun her düzeyinde katılımcı oldukları, karar mekanizmalarında değişimin öncüsü olabildiği, çağdaş, laik ve demokratik bir toplum düzenine ulaşmayı vizyon edinen Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Karşıyaka’da yeni şubesini açtı. 9 Ocak 2022’de 1. Olağan Genel Kurulu'nu  gerçekleştiren derneğin başkanı Saadet Tokel, 2.başkanı Leyla Gündüz, sekreteri Özge Zeybek, saymanı Pınar Odaman; Yardımcı  Yönetim Kurulu Üyeleri, Nilüfer Çınarlı Mutlu, Alev Katrinli olarak seçildi.

'TÜKD AİLEMİZİN GİTTİKÇE BÜYÜMESİ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAKTIR'

Genel Başkan  Hülya Yüksel, 2. Başkanlar Şerife Özdemir, Meral Güler ve Merkez  Yönetim Kurulu üyesi Fatma Sırmatel’in katılımları ile gerçekleşen genel kurulda yeni dönem çalışmaları görüşüldü. Genel başkan Matematik Yüksek Mühendisi Hülya Yüksel konuşmasında “ Bugün Karşıyaka şubemizin genel kurulu ile 28. şubemizi kurmuş oluyoruz. TÜKD ailemizin gittikçe büyümesi, gücümüze güç katacaktır. Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği demokrasi, laiklik, çağdaşlık, eşitlik, insan hakları ilkeleri doğrultusunda akla ve bilime dayalı düşünce ile çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir. Benimsediği değerler ile kadın ve kızların eğitime erişilebilirliğinin sağlanması, mesleki ve ekonomik güç ile yaşam özgürlüğü kazandırılması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin farkındalık ve bilinçlendirme yoluyla tesis edilmesi için ulusal ve uluslararası işbirlikleri içinde çalışmalar ve yayınlar yapmakta. İlk şubesi Ankara’da kurulmuş olan derneğin 28 şubesi bulunmakta.

Editör: Haber Merkezi