AYŞE SOYKIRAY / İZ GAZETE- İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, bugün düzenlediği basın toplantısında, 26 Ocak 2018’de TTB Merkez Konseyi Üyeleri’nin ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ başlıklı açıklaması nedeniyle açılan davanın 27 Aralık 2018 tarihinde Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceğini aktardı. Bu amaçla yönetim kurulu adına açıklamayı okuyan İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz , 27 Aralık’ta TTB Merkez Konseyi üyelerini yalnız bırakmayacaklarını belirterek, "Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyeleri 26 Ocak’ta ‘Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur’ açıklaması nedeniyle 30 Ocak tarihinde gözaltına alınmış ve bir hafta süren gözaltından sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı. ‘Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunududur’ basın açıklaması evrensel olarak hekimlerin savaşlara karşı duruşunu ifade etmektedir ve tüm çatışmalı ortamların halk sağlığını tehdit ettiğini ifade eden kapsamı nedeniyle evrensel hekim tutumunu içermektedir. Bu nedenle TTB’nin açıklaması başta Dünya Tabipler Birliği olmak üzere tüm tabip birlikleri ve uluslararası akademik çevreler tarafından büyük destek görmüştür. Savaşların ve çatışmalı ortamların insanlık ve toplum sağlığı açısından yarattığı yıkıcı sonuçlar ortadadır. Tüm bu nedenlerle hekimlerin savaşlara karşı çıkması ‘Yaşatma sorumluluklarını’nın doğal ve kaçınamayacakları sonucudur. “ dedi. 

"TTB ÜYELERİ ONURUMUZDUR" 

Başkan Funda Barlık Obuz, İzmir Tabip Odası olarak yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın ve evrensel hekimlik değerlerini korumanın birincil görevi olduğunu ve barışın yargılanamayacağını söyleyerek, “Türk Tabipler Birliği merkez konseyi üyeleri onurumuzdur. Tüm hekimleri, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, barışın yanında yer alan halkımızı Türk Tabipler Birliği ile dayanışmaya ve 27 Aralık 2018 Perşembe günü saat 9.00’da Ankara Adliyesi’ne bekliyoruz. “ dedi. 

"27 ARALIK’TA ORADAYIZ"

Yapılan basın açıklamasında söz alan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel de, TTB üyelerinin yanında olduğunu dile getirerek, “İnsan yaşamını korumak, insanların ölmemesi için ne gerekiyorsa yapmak bütün hekimlerin öncelikli meselesidir. Bunun altına imza atmayacak her hangi bir insan düşünmek mümkün değildir. 27 Aralık’ta oradayız. Bu dava sonuçlanana kadar tabiplerimizi yalnız bırakmayacağız. Son olarak ben de söylemek istiyorum, savaş bir halk sağlığı sorunudur ve bunu söyleyenler yargılanamaz.” şeklinde düşüncelerini aktardı.

Editör: Haber Merkezi