Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Spor Toto 1. Lig maçları yayın haklarının TRT tarafından neden alınmadığını sordu. CHP Milletvekili Atila Sertel, “Halktan kesilen elektrik katkı payları ve bandrol ücretleri ile milyarlık bütçeyi elinde bulunduran TRT, 1. Lig maçlarının yayın haklarını bu yıl neden almıyor? Dış yapımlara milyonlar aktaran, spor spikerine aylık 278 bin lira veren TRT, Anadolu takımlarının maçına para ayıramıyor mu” sorularını yöneltti.

Süper Lig maçlarının Digitürk’te, Dünya Kupası grup eleme maçlarının başka bir özel kanalda yayınlandığını hatırlatan Atila Sertel, devletin kurumu TRT’nin başka kesimleri zengin ederken, futbolseverleri hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

“BÜTÇESİ Mİ YOK?”

TBMM KİT Komisyonu üyesi olarak TRT alt komisyonunda da görev alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “18 takımın mücadele ettiği 1. Ligin üçüncü haftasına girildi ancak bu maçlar hiçbir kanalda yayınlanmıyor. Binlerce taraftarı olan Anadolu takımlarının maçları takip edilemiyor. Her yıl 1. Lig maçlarını yayınlayan TRT ise Lig başlayalı üç hafta olmasına rağmen hiçbir somut adım atmıyor. Halktan elektrik katkı payı ve bandrol ücreti almasını bilen TRT, 1. Lig maçlarını almasını bilmiyor mu? Dış yapımlara milyonlar aktaran, maç özetlerini yorumlamak için dışarıdan temin ettiği spikere ayda 278 bin lira para veren TRT, Anadolu takımlarının maçlarına neden ilgi göstermiyor. Son yıllarda amacından bir hayli sapmış olsa da, ısrarla birilerinin borazanlığını yapmaya devam etse de TRT bir devlet kurumudur ve toplumu ilgilendiren belli başlı konularda ‘amme’ hizmeti görmek durumundadır. Şimdi soruyorum; 1. Lig maçları milyonlar verildiği halde reyting listelerinde alt sıralarda kalan dizlerden daha mı az önemlidir? Yoksa TRT’nin 1. Lig maçlarına ayıracak bütçesi kalmamış mıdır? Halkımızın beklentisi ve talebi doğrultusunda, TRT genel müdürü başta olmak üzere yetkililerden 2016- 2017 sezonu için 1. Lig maçlarının yayın haklarının alınıp alınmayacağı yönünde açıklama bekliyorum” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi