İZ GAZETE – Torbalı Cengiz Topel İlkokulu öğrencisi 10. yaşındaki C.K, okula şortla gittiği gerekçesiyle öğretmeni tarafından uyarıldı. Küçük kızın sınıfı da değiştirildi. 

10 yaşındaki küçük kızın babası C.K  konuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na taşıdı. K.’nin başvurusu sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olayla ilgili soruşturma açıldı.

Baba K., gazetemize yaptığı açıklamada olayla ilgili şunları anlattı; “Kızım okula şortla gittiğinde öğretmeni tarafından 'Bir daha şort giyme. Kısa ve her tarafın gözüküyor' diyerek uyarılmış. Biz bu olayı daha sonra eşimin kızımıza şort giydirmek istediği zaman anladık. Kızımız şort giymek istemediğini ve öğretmeninin onu uyardığını söyledi.”

BABA, OKUL YÖNETİMİNİN TUTUMUNU ELEŞTİRDİ

Baba K. yaşanan bu olaydan sonra 3. sınıf öğrencisi olan kızının, dönemin bitmesine iki ay kala öğretmeni tarafından başka bir sınıfa alındığını da iddia etti. “Daha sonra konuyu ödevler konusunda yönetici durumundaki Müdür Yardımcısı M. Ş. ile paylaştık. Bu hassas konunun öğretmen ile biz veliler arasında, bir husumet yaratacağını düşünmedik. Yönetim kendi iç işleyişi içerisinde bu sorunun üzerine ciddiyetle eğilecektir zannettik. Ne var ki kızımız ve öğretmen arasında, öğretmenin bu konudan haberi olduktan sonra, bir kopukluk oluşmuş ve biz anne babanın bilgisi olmadan öğretmen tarafından sınıftan bir gün kızımız kovalanmış olup üstüne üstlük bizim veli olarak bundan haberimiz, gün bitiminde kızımızın anlatmasıyla olmuştur.” diyen baba K. okul yönetiminin tutumunu eleştirdi.

AİLENİN HABERİ OLMADAN SINIF DEĞİŞTİRİLDİ

Kızının öğretmeninin tutumunu doğru bulmayan baba, “Öğretmen hangi yönetmelikte ya da genelgede yazan şort giyilmez ibaresini uygulamaktadır. Kız çocuklarına şortu yakıştıramayan öğretmen erkek çocuklarda şortu nasıl uygun görmektedir. Bir ilköğretim öğretmeni on yaşındaki kız çocuğunu cinsel obje olarak nasıl görmektedir? Akabinde bilgisi olmasıyla, nasıl olur da çocuğa ve bizlere husumet besler ve bu yönetim nasıl bu olayı bilmesine rağmen kendi iç işleyişinde önlem almaz. Bu konunun mağduru iken nasıl suçlusu kızım ilan edilerek bizlerin haberi olmadan sınıfı değiştirilir. Anlamak mümkün değil. Hiç kimse ama hiç kimse bir kız çocuğunun giyimine kuşamına karışamaz. Özgür bireyler yetiştirmeyi, hele hele İzmir’de kendine görev bilmeyen öğretmen gitsin başka iş yapsın. Başkaca kız çocuklarının da ve velilerinde bu ve benzeri olayları yaşamaması için ben herkesi sorumlu olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi