Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB), Torbalı Kaymakamlığı, Torbalı Ticaret Odası ve İŞKUR tarafından ortaklaşa girişimcilik eğitimi kursu düzenlendi. Eğitimlerde başarılı olan 120 kursiyer, Torbalı Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, KOSGEB Güney Bölge Müdürü Recep Özçevik, Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü, İŞKUR Torbalı Şubesi Müdürü Mustafa Şimşek, kadın girişimciler ve kursiyerler törene katıldı.

Konuşma yapan Kaymakam Aydın Memük, yerel ve bölgesel kalkınmanın sürdürülebilirliği, Türkiye'nin gelecek hedeflerini yakalayabilmesi için kadın istihdamının ve girişimciliğin taşıdığı hayati öneme dikkat çekti. Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ise, "Devletin istihdam sağladığı dönemler geride kaldı. İstihdamı artırmak için artık yapılacak tek şey girişimciliği özendirmektir. Biz Ticaret Odası olarak KOSGEB'le bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalarda yüzlerce kişiye yeni girişimci sertifikası verdik. İşgücüne her yıl yüzlerce kişi dahil ettik. Yeni girişimci sayısını artırmak için her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

HER AY BİR KURS AÇILACAK

Ülkede yüz kişiden 5'inin girişimci olduğunu dile KOSGEB Güney Bölge Müdürü Recep Özçevik, "Girişimcilik oranı Avrupa'da yüzde 12, ABD'de yüzde 11'lerde. Dünya geneline bakıldığı zaman Türkiye'deki girişimcilik oranı yüzde 5 ile çok aşağı seviyelerde. Bu rakamı daha da yukarıya çekmek istiyoruz. Torbalı bu konuda oldukça başarılı ve atılgan bir ilçe. Torbalı'da her ay bir kurs yapılıyor ve 30 yeni girişimci iş dünyasına adım atıyor" dedi.

Torbalı'da işsizliğin her geçen yıl azaldığını ifade eden İŞKUR Müdürü Mustafa Şimşek, "TÜİK'in yaptığı açıklamaya göre işsizlik ülke genelinde artarken, ilçemizde yüzde 10'lardan yüzde 8.9'lara kadar geriledi. Hedefimiz bu rakamı daha da aşağı çekmek. Bunu da yeni girişimcileri iş dünyasına kazandırarak gerçekleştireceğiz. Her yeni bir girişimci, aynı zamanda potansiyel iş veren konumundadır" diye konuştu.

Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü, genç girişimcilerin iş dünyasına büyük kazanç getireceğini söyledi. Konuşmaların ardından Girişimcilik Kursu Sertifikaları, düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı.

Gökhan YALKALK / TORBALI (İzmir), DHA)

Editör: Haber Merkezi