Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, '5996 Sayılı Veteriner, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu' kapsamında satışa sunulan balıkların tazeliği, büyüklükleri ile halk sağlığı açısından uygunluğunun yanı sıra fiyat etiketlerini kontrol etti.

BALIKLARIN BOYU ÖLÇÜLDÜ

Herhangi bir olumsuzluğun tespit edilmediği denetimde tezgah sahipleri, fiyat etiketlerinin görünür ve okunaklı olması, halk sağlığını etkileyecek olumsuzluklara meydan verilmemesi, genel hijyen kurallarına riayet edilmesi ve vatandaşların huzurunu bozmayacak şekilde satış yapılması hususunda bilgilendirildi.

İDARİ YAPTIRIMLAR OLDU

Balık tezgahlarında yapılan denetimler hakkında açıklamalarda bulunan Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürü Salih Sarıdoğan, “Ekiplerimiz Perşembe pazarında denetimlerini gerçekleştirdi. Fiyat etiketinden tazeliğine kadar kontrollerimizi yaptık. Her hafta olduğu gibi bu haftada kontrollerimizi üst seviyede gerçekleştirdik. Sorunlu olan tezgahlara idari yaptırımlar uyguladık.” dedi. Yapılan denetimlerde balıkçı esnafından olumlu tepkiler aldığını bildiren ekipler, bu tür uygulamaların esnaf ve tüketiciler açısından faydalı olduğunu dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi