İZ GAZETE - Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un, 28.07.2019 tarihinde Torbalı Belediyesi’nin şirketi TORBEL A.Ş.’nin Genel Müdür Yardımcılığı’na oğlu Efe Uygur’u getirdiğini kamuoyuna aktarmıştık. Uygur, gelen tepkiler üzerine oğlunu aynı gün işten çıkarttığı gibi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi. 

UYGUR'UN CHP'DEN İHRACI İSTENİYOR

CHP'li belediye başkanına tepkiler gelmeye devam ederken change.org'ta da bir imza kampanyası başlatıldı. "Oğlunu 7000 lira maaşla müdür yapan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur CHP'den ihraç edilsin" başlığıyla başlatılan kampanyada şu açıklamaya yer verildi; "Sayın CHP Genel Merkezi. Cumhuriyet Halk Partisi kurucusu ve ilk Genel Başkanı M Kemal Atatürk 'Bu ulusun siyasal partilerden çok canı yanmıştır. Şunu söyleyeyim ki, başka ülkelerde partiler kesinlikle ekonomik amaçlar üzerine kurulmuştur ve kurulmaktadır. O ülkelerde çeşitli sınıflar vardır. Bir sınıfın çıkarını korumak için kurulan siyasal partiye karşılık başka bir parti kurulur. Bu pek doğaldır. Sözde bizim ülkemizde ayrı ayrı sınıflar varmış gibi kurulan siyasal partiler yüzünden tanık olduğumuz sonuçlar bilinir. Oysa Halk Fırkası dediğimiz zaman, bunun içinde bir kesim değil, bütün ulu dahildir.' sözüyle Cumhuriyet Halk Partisi 'ne büyük bir toplumsal sorumluluk yüklemiştir.

Bir takım elitlerce kamu yönetiminde  süregelen adam kayırmacı atamalardan, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik daralma ve despotik uygulamalardan bunalan yurttaş, muhalefet bloğunu umut ışığı olarak görmüş, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri ve 24 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde adalet kantarının yeniden yerine oturması için yetki vermiştir. Ancak; Henüz mezun dahi olmayan üniversite öğrencisi oğlunu 7000 lira maaşla müdür olarak atayan, 'Güveneceğim kimsem yoktu' içerikli gerekçesi ile Torbalı Belediye Çalışanlarının, CHP Örgütünün ve Torbalı ilçe halkının güvenirliliğini sorgulamaya açtıran, sosyal medyada doğru ve ahlaklı olanın hatırlatılmasını bir linç kampanyası gibi algılayıp, oğlunu görevden alarak konuyu kapatan Torbalı Belediye Başkanı, CHP ve muhalefet bloğununun yaratmış olduğu umut ışığını karartmış, güven sarsmıştır.

Bu utanç duyulması gereken durumun CHP yetkililerince yaptırımsız kalması, CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu' nun sürekli dile getirdiği 'Hak,adalet, liyakat'kavramlarının samimiyetine gölge düşürmektedir. Meselenin sadece oğlunu görevden alarak kapatılmaya çalışılması ve cezasız kalması , Türkiye'de benzer durumların oluşmasına zemin hazırlayacaktır.

Kamuoyu vicdanını yaralayan, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu söylemleri ve CHP tüzüğü ile tamamen ters düşen uygulamanın sahibi Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur hakkında , CHP Genel Merkezi ve yetkili organlarınca disiplin sürecinin başlatılması, ve ilke ve prensipleri ile örtüşmediği CHP 'den ihraç edilmesini talep ediyoruz. "

NEVŞİN MENGÜ DUYURDU

Söz konusu imza kampanyası sosyal medyada yayılırken gazeteci Nevşin Mengü de, kampanyayı "İzmirli CHP'liler oğlunu müdür yapan Torbalı belediye başkanı partiden ihraç edilsin diye imza kampanyası başlatmışlar." ifadeleri ile paylaştı. 

Kampanyayı buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi