Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Toplama Ekibi, Alsancak Limanı çevresinde son aylarda artış gösteren köpeklerin daha fazla çoğalmasını önlemek için harekete geçti. Sokaklardaki köpeklerin peşine düşen görevliler, uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirip, yakalamaya çalıştı. Bu arada operasyon bölgesine gelen hayvanseverler ile toplama ekibi arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı.

Yapılan çalışmayı İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'nda görevli iki avukat da yakından takip etti. Hayvanseverler, sadece agresif olan iki köpeğin yakalanması konusunda görevililere yardımcı olmaya çalışırken, kısırlaştırılıp aşıları yapılmış, kayıt altında olan, aralarında yaşlıların da bulunduğu köpeklerin ise alınmaya çalışılmasına tepki gösterdi. Bazı hayvanseverler, operasyonu cep telefonlarının kameraları ile görüntüleyerek, veteriner hekim gözetiminde olmadan, hayvanların sağlığı kontrol edilmeden iğne atılmasına, zarar görebilecekleri gerekçesiyle karşı çıktı. 

Konak Beledeyisi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, köpekler konusunda kendilerine gelen şikayetleri değerlendirdiklerini belirtti.

Fakat toplanan sokak köpeklerine ne yapılacağı ve oınlara nasıl bir yaşam sağlanacağı konusunda soru işaretleri kafaları kurcalıyor.

Konu ile ilgili Konak Belediyesi'nin, Alsancak'ın bu sevimli canlarına ne olacağı konusunda bir açıklama yapması bekleniyor. 

Editör: Haber Merkezi