30 Ekim Cuma günü saat 14.51 de gerçekleşen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında başta Bayraklı ilçesi olmak üzere birçok yapıda yıkım ve ağır hasar meydana geldi. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi deprem sonrası hasar tespitinde yardım etmek istediklerini lakin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bunu reddettiğini ifade etti. TMMOB İnşaat, bu sürecin dışına itilmeye yönelik itiraz ederek, yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Deprem sonrası Odamız konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile depremin ilk saatlerinden itibaren sürekli irtibat halinde sürecin içerisinde olmaya çalışmış ve hasar tespit çalışmalarında yer almak için, gerekli eğitimi almış deneyimli meslektaşlarımızın bilgilerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`ne bildirmiştir. Ancak bugün sabah saatlerinde tarafımıza ulaşan bilgide, "Diğer illerden kalabalık bir ekibin katılım sağladığı ve Odamızla ilgili organizasyon yapılamayacağı" söylenmiştir. Buna rağmen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasına giden meslektaşlarımızın bireysel olarak ekiplere dahil olabilecekleri söylenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

'YAPILAN BU YANLIŞTAN HEMEN DÖNÜLSÜN'

'Şubemize binaları ile ilgili hasar tespiti yapılması konusunda vatandaşlarımızdan birçok talep gelmekte ve çok sayıda hasarlı bina olduğunu bilmekteyiz' ifadeleri kullanılan açıklamada, "Meslek Odamızın hasar tespiti konusunda sertifikası bulunan, hasar tespiti için hazır bekleyen 26 ayrı ekibinin ve deneyimli meslektaşımızın sürecin dışına itilmesini kabul etmiyoruz. Yapılan bu yanlış davranıştan bir an önce dönülmesini, tüm bilgi ve birikimimiz ile beraber dayanışmanın ve birlikte çalışmanın çok önemli olduğu bu günlerde deneyimli ekiplerimiz ile hasar tespit çalışmalarına destek vermeye hazır olduğumuzu kamuoyuna bildiririz" denildi.

Editör: Haber Merkezi