TUGAY CAN / İZGAZETE- İzmir Fuar Açık Hava Tiyatro’sunda gerçekleşen ‘Sosyalizm Cumhuriyet’e Çok Yakışacak’ etkinliği büyük ilgi gördü. Yağmura rağmen dolan Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda, Yunanistan Komünist Partisi Siyasi Büro Üyesi Dimitris Arvanitakis ve İspanyol Halklarının Komünist Partisi Genel Sekreteri Astor Garcia, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve İl Yöneticisi Utku Gümrükçü de konuklar arasındaydı.

Etkinlikte ayrıca ‘Nazım Sahne’ oyuncuları sahne aldı. Etkinliğe katılan Nihat Behram ise, 'Dövüşe dövüşe yürünecek' isimli şiirini okudu.

Etkinlikte konuşma yapan Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan ise yaptığı konuşmada “Cumhuriyet ne anlama geliyor da komünistler tarihe bakarken de bugün de cumhuriyetçi? Cumhuriyet demek halk iradesi demek. İktidar hanedanlığı ya da tanrıyı değil halkı temsil edecek. Kral, şah, padişah, şeyh, çar… Halk iradesinin bence iki yönü var. İnsanlar eşit olacak ve din adına yönetilmeyecek. Kutsal olan işin içine karıştı mı Cumhuriyet olmaz. Bakın biz burada konuşuyoruz. Sömürücülere, emperyalistlere meydan okuyoruz. Ancak onlar sıkıştıkça kutsallıkların arkasına sığınıyorlar. Neden? Çünkü adı üzerinde kutsal olanın dokunulmazlığı var. Biz insanların dinsel inançlarına karışamayız ama dinin arkasına geçen herkese bu sahtekarlıkları yüzünden dokunmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Kemal Okuyan’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Gülcan Altan ‘ Boyun Eğme’ isimli parçayı seslendirdi.

CHP İzmir İl Yöneticisi Utku Gümrükçü ise sosyal medyada ‘Sosyalizm Cumhuriyet’e Çok Yakışacak’ etkinliği ile ilgili bir mesaj paylaştı:

“Cumhuriyet Devriminin 94'üncü, Ekim Devrimi'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Komünist Partisi tarafından düzenlenen etkinliğe İzmir Milletvekilimiz Musa Çam ile birlikte katıldık. 28 Ekim akşamı yoğun yağmura rağmen Fuar Açık Hava Tiyatrosu hınca hınç doluydu. İnsanlığın eşitlik ve özgürlük mücadelesinde büyük yer tutan tutan bu iki devrimi yüreğinde yaşatan tüm yoldaşlara selam olsun.”

Editör: Haber Merkezi