ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Tiyatro sanatçısı Nazlı Masatçı, 2010 yılında Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde vicdani retçi İnan Süer'in serbest bırakılması amacıyla oynadığı Gogol'un Palto oyunu nedeniyle 70 gündür İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuluyor.

Oynadığı oyun nedeniyle TCK’nın 318’inci maddesi gereğince ‘Halkı askerlikten soğutmak’ suçlamasıyla hakkında dava açılan Masatçı, 30.01.2019 tarihinde 6 aylık cezasının infazı için tutuklanarak cezaevine gönderildi. OHAL döneminde çıkarılan bir KHK ile kapatılan Yenikapı Tiyatrosu oyuncularından olan Masatçı'nın açık cezaevi hakkının hala kullandırılmadığı iddia edildi. 

"NAZLI'NIN SHAKESPEAR'LE BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR"

Nazlı Masatçı'nın ağabeyi Orçun Masatçı, kardeşinin durumuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamasında "Nazlı'nın Shakespeare'le bağı ve Brecht'le yaptığı İstanbul seçimine müdahale planı araştırılıyor herhalde." ifadelerini kullanan Masatçı şöyle konuştu; "Nazlı Masatçı 70 gündür kapalı cezaevinde. Yasaya göre 43. günden sonra doğan açık cezaevi hakkı hala kullandırılmadı. Globe Tiyatrosu'nun, kılıç kuşanan oyuncularıyla da örgütsel bir bağı olmuş olabilir diye de interpole inceleme yazısı yazmışlar. Bekliyoruz cevapları hep birlikte."

Editör: Haber Merkezi