Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaklaşık 50 bin TL'lik ham deriyle Kocaeli'nin Derince ilçesinde faaliyet gösteren başka bir firmadan da 250 bin TL değerindeki kabak ve ay çekirdeğini tıra yükleyip, teslim edilmesi gereken yere ulaştırmayan dolandırıcılık şebekesi, İzmir'de polisin düzenlediği operasyonla çökertildi. Aralarında tır şoförüyle sahibinin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde faaliyet gösteren bir firmadan yaklaşık 50 bin TL değerindeki ham deriyi İzmir'in Aliağa ilçesindeki firmaya götürmek üzere tıra yükleyen ve kendini G.C. olarak tanıtan şoför teslimatı yapmayınca, Gönen'deki firmanın sahipleri polise başvurdu. Polis olayla ilgili çalışma yürütürken, bu kez de Kocaeli'nin Derince İlçesi'nden tıra yüklenen ve İzmir'e götürülmesi istenen yaklaşık 250 bin TL'lik kabak ve ay çekirdeği, gereken yere teslim edilmedi. Bunun üzerine Derince'deki firmanın yetkilileri de polise şikayette bulundu. Çalışma yapan polis, iki olayda da kullanılan TIR'ın aynı ve İzmir'de yaşayan F.E.'ye ait olduğunu, kendini G.C. olarak tanıtan TIR şoförünün adının da A.Ş. olduğunu belirledi.

ÇEKİRDEKLER DEPODA BULUNDU

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şebekeyi deşifre edip operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında tırın sahibi F.E. ile şoför A.Ş.'nin de bulunduğu toplam 9 kişi gözaltına alındı. Çalışmalar kapsamında, Kocaeli'den tıra yüklenen çuvallardaki 250 bin TL değerindeki kabak ve ay çekirdeği  İzmir'in Bayraklı İlçesi'ndeki bir depoda ele geçirildi. Şüpheliler işlemlerinin ardından Balıkesir'den gelen polis ekiplerine teslim edildi. Çekirdekler de sahibine verildi.

 

 

Editör: Haber Merkezi