İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Mart ayının açılışını Timur Selçuk yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası ile Altuğ Dilmaç eşliğinde gerçekleştirdi. Konserde, üstad Münir Nurettin Selçuk ve Timur Selçuk'un yeni düzenleme şarkıları seslendirildi. 50 kişilik Bodrum Oda Orkestrası bünyesinde ayrıca Sürelsan Yüksel (tambur), Ufuk Aşkın (kanun), Yavuz Akalın (ney), Bülent Dağdeviren (ud) ve Şener Dinçer’den (klasik kemençe) oluşan Türk Musikisi Klasik Beşli Sazları da yer aldı.

Aynı zamanda Timur Selçuk’un 50. sanat yılındaki ilk konseri de olan program, İzmirli sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Timur Selçuk, Türk edebiyatının ünlü isimleri Faruk Nafiz Çamlıbel, Cahit Sıtkı Tarancı ve Yahya Kemal Beyatlı’nın eserlerinden yaptığı düzenlemeleri Altuğ Dilmaç ile birlikte seslendirdi.

Usta sanatçı Selçuk “Bugüne kadar üç şeyi hiç bırakmadım: Notalarımı, karımı ve kızımı” sözleriyle ayakta alkışlandı. Altuğ Dilmaç ise 50. sanat yılında Timur Selçuk’a eşlik etmenin mutluluğunu ve onurunu yaşadığını söyledi.

Tüm orkestra düzenlemeleri Timur Selçuk tarafından hazırlanan konserde “Kalamış'tan”, “Bu Yıl da Böyle Geçti”, “Son Âşık”, “Kırıkkalpler” ve “Beyaz Güvercin” gibi hafızalarda yer etmiş sevilen parçalar seslendirildi. Final parçası ile tüm salonun ayakta eşlik ettiği İzmir Marşı oldu.

Konseri eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, usta sanatçı Timur Selçuk’a “Sanatta 50. Yıl” plaketi vererek kutladı.