İZ GAZETE- İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Institut Français İzmir ile ortak gerçekleştirilen TİHV 11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, Avrupa Birliği (AB) tarafından da maddi olarak desteklenirken, bu yılın teması ‘toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü’ olarak belirlendi.

Programda ülke içinden 10, ülke dışından 15 olmak üzere toplam 25 seçme belgesel film yer alacak. Program ve filmler hakkında ayrıntılı bilgiyi https://tihvbelgeselfilm.org sitesinden bilgi edinilebilecek. Ayrıca sinemaseverlerin filmleri izleyebilmeleri ve programa dair duyuruları alabilmeleri için https://tihvbelgeselfilm.org sitesine girip sadece e-posta adresleri ile sınırlı bir iletişim formu doldurmaları gerekiyor.

Filmler 10 Aralık 2020 saat 10.00 itibarıyla gösterime açılacak, 17 Aralık 2020 saat 24.00 itibarıyla gösterime kapanacaktır. Dağıtımcı ve yapımcı şirketler ile yapılan anlaşmalar gereği programda yer alan yabancı filmler yalnızca Türkiye’deki izleyicilere açık ve izleyici kontenjanları 250 kişi ile sınırlı olacağı aktarılırken, kontenjan dolduktan sonra filmler gösterime kapanacak.

TİHV'den yapılan açıklamaya göre, yerli filmler için herhangi bir kontenjan sınırı olmadığı gibi yurt dışı ve yurt içi gösterimlere açık olacağı belirtildi.

11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri kapsamında yapılan “toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü” temalı afiş yarışmasında birinci seçilen Ulaş Yeşilyurt’a ait eser film günlerinin afişi olarak belirlendi. Ayrıca yarışma katılımcısı en beğenilen 26 eser 01-17 Aralık 2020 tarihlerinde https://tihvbelgeselfilm.org adresinde çevrimiçi olarak sergilenecek.

Editör: Haber Merkezi