TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan Ulusoy Limanı’nda hareketlilik sürüyor. İtalya’nın Triste Limanı’ndan gelen Ro-Ro gemilerinin limana haftanın üç günü gelmekte olduğunu İzmir ve Türkiye kamuoyuna duyurmuştuk. Konuya ilişkin Ticaret Baknalığı tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada; ticaret faaliyetlerinin devam etmekte olduğu “Önceliğimiz olan halkımızın ve gümrük personelimizin sağlığının korunması noktasında hükümetimiz tarafından alınan tüm önlemler, vakit kaybetmeksizin uygulanırken diğer taraftan toplumsal ihtiyaçların temini ve tedarik zincirinin sürdürülebilirliğinin sağlanması noktasında kilit öneme sahip olan gümrüklerimizde ticaretin aksamadan devamı için de faaliyetlerimiz sürmektedir” ifadeleri ile kabul etmiş oldu.

Öte yandan limana ticaret gemileri gelmeye devam ediyor. İtalya’nın Trieste Limanı’nın ardından 24 Mart Salı günü de İtalya’nın Ancona Limanı’ndan bir gemi demirledi. Çeşme Limanı’na inen araçlar, buradan Türkiye’nin çeşitli noktalarına yayılıyor.

Çeşmeliler ise Ticaret Bakanlığı’nın dışında Sağlık Bakanlığı tarafından da bir açıklama yapmasını bekliyor.

DOĞRUSU NE?

İz Gazete’nin edindiği bilgiye göre ise; Çeşme’nin Ulusoy Limanı’nda dezenfekte çalışmaları kapsamında; insan eli ile dezenfekte işlemlerinde yaşanabilecek sıkıntılar sebebiyle gemileriden inen araçların geçebileceği büyüklükte bir dezenfektasyon tünelinin yapılması gerekiyor. Ayrıca, koronavirüsün yayılma tehlikesine karşı organik maddelerin taşınmaması gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi