İzmir'de, 60 yaşındaki Lütfiye Yurdaer ile 10 gün sonra gelin olmaya hazırlanan yeğeni 26 yaşındaki Ecem Haliloğlu'na otomobille çarpıp ölümlerine neden olduktan 3 ay sonra Ankara'da adliyeye gidip teslim olan ve mahkemece serbest bırakılan müteahhit N.D.'nin, yargılanmasına başlandı. Sanık avukatı, kazada ölenlerin aileleriyle, olaydan doğan maddi ve manevi zararlarının tazmini konusunda uzlaşıldığını söyledi.

Davaya konu olan kaza, geçen 11 Ağustos'ta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda meydana geldi. Konak'tan Balçova yönüne giden Ankaralı müteahhit N.D., yönetimindeki 06 DM 4333 plakalı otomobil ile yolun karşısına geçmek isteyen Lütfiye Yurdaer ile Ecem Haliloğlu'na çarptı. Sürücü N.D., kazanın ardından otomobilini terk edip kaçtı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan ve ağır yaralanan Ecem Haliloğlu ile teyzesi Lütfiye Yurdaer, kaldırıldıkları hastanede öldü. Müteahhitlik yapan N.D., olaydan 3 ay 3 gün sonra Ankara'da adliyeye giderek teslim oldu, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Davaya bakan İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi, acılı ailenin N.D.'nin tutuklanmasına ilişkin istemini reddetti, itirazı inceleyen 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi ise sanığın tutuklanması gerektiğini ifade edip, dosyayı tekrar ilk mahkemeye gönderdi. 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi tutuklama kararı vermedi, sanığa yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugün yapılan ilk duruşmasına, 'Birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanık N.D. ile ölenlerin yakınları katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanık avukatı Cengiz Haliç, kazada yaşamını yitiren Haliloğlu ile Yurdaer'in aileleriyle, olaydan doğan maddi ve manevi zararlarının tazmin edilmesi konusunda anlaştıklarını, mahkemeye bildirdi. Haliç, "Olayla ilgili görgü tanığı yok, müvekkilim de olay yerinden kaçmadı. Kazayla ilgili bilirkişilerin verdiği raporlar ortada. Maktullerin alkollü olduğu raporla belirlendi. Trafik ışığı ile olayın olduğu yer arasında 75 metre var. Sanık, maddi ve manevi tüm tazminatlarının giderilmesi konusunda ailelerden helallik aldı. Müvekkilim bir iş adamıdır. Hiçbir zaman kaçma şüphesi olmamıştır. Yurt dışı çıkış yasağının da kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Haliloğlu ailesinin avukatı Murat Sevengül de şikayetlerinden vazgeçtiklerini, dava açma taleplerinin olmadığını, dilekçelerinin mahkeme heyetine sunulduğunu söyledi.

Savcı ise N.D.'nin tutuklanmasını ve yurt dışına çıkış yasağının devam etmesini istedi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, savcının tutuklama istemini reddetti. Heyet, oy çokluğuyla N.D.'nin yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasına karar verip, duruşmayı 27 Mart'a erteledi.

Editör: Haber Merkezi