ÖZGE GÜNERKEN - İzmir’in Gaziemir ilçesinde hizmet veren Ataışığı Anaokulu, her yıl olduğu gibi bu yıl da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde can dostları unutmadı. Anaokulu öğretmenleri bu yıl çocukların daha aktif olarak katılımda bulunacağı bir sosyal sorumluluk projesi tasarladı. Anaokullu minikler evde kendi seçtikleri oyuncaklarını kermeste sattı; geliri ile Menderes’te binlerce köpeğe ev sahipliği yapan Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi’ndeki sahipsiz canlar için mama aldı. Satın aldıkları mamalarla bakımevini ziyarete giden minikler, birbirinden sevgi dolu can dostları ile çok keyifli zaman geçirdi.

HEYECANLI SATIŞ

2011’den bu yana her yıl 4 Ekim’de 3-6 yaş çocuklarla çeşitli etkinlikler yaptıklarını; sokak hayvanlarına kulübe, mama vb. desteklerde bulunduklarını anlatan Ataışığı Anaokulu’nun kurucusu, Çocuk Gelişimi Uzmanı Öğretmen Asiye Cesur Eminoğlu, “3 yıl önce, çocuklarımız ile daha faydalı olabileceğimiz ve çocuklarımızın katılımının sadece etkinlik bazında değil, sessiz dostlarımız için yapabilecekleri sosyal sorumluluk projesi adı altında neler yapabiliriz diye öğretmen arkadaşlarımız ile düşünürken bu fikir ortaya çıktı. 3 yıldır her 4 Ekim’de çocuklarımız evlerinde oynamadıkları oyuncakları önce evlerinde belirlediler, fiyatlandırdılar ve okul bahçemizde kurulan kermeste 1 TL, 2 TL gibi ücretler ile satışa çıkardılar. Hepsi de büyük heyecan ve istekle satış yaptılar. ‘Hayvan Dostlarımız İçin, Bir alana bir bedava’ gibi satış sloganları ile velilerimize seslendiler. Velilerimiz en büyük destekçilerimiz oldu. Çocukları ile birlikte hem satış yaptılar hem de oyuncak satın aldılar. Toplamda 5 adet 15er kg Köpek maması satın alacak para toplandı” diye konuştu.

İYİLİĞİN KARŞILIĞI

Eminoğlu bakımevi ziyareti ile ilgili ise şunları söyledi: “Çocuklarımız ile Menderes Şopengazi Hayvan Barınağı’ndaki sessiz dostlarımıza mamalarımızı teslim ettik. Çocuklarımız Şopengazi ziyaretinde çok mutlu oldular. Yaptıkları iyiliğin karşılığını kendi gözleri ile görmek onları çok mutlu etti. Şopengazi Hayvan Barınağı sorumlusu Hatice Şenoğul’a, sevgili velilerimize ve tüm çocuklarımıza sonsuz teşekkürler.”
Şopengazi Bakımevi’nin yöneticisi Hatice Şenoğul ise sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “Ataışığı Anaokulu, öğretmenleri eşliğinde evdeki oynamadıkları oyuncaklarını kermeste satıp elde ettikleri paralarla barınaktaki canlarımıza mama alıp ziyaretimize gelmişler. Bu güzel davranışlarından dolayı her birini öpüyorum. Teşekkürler Asiye öğretmen.”

GAZETE DOKUZ EYLÜL

Editör: Haber Merkezi