Seferihisar Doğanbey'in mavi bayraklı halk plajı Havacılar Sitesi sahilinde düzenlenen 2017 mavi bayrak teslim töreninde, Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü'ye mavi bayrak ve sertifikasını, Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş verdi. Törende konuşan Başkan Soyer, "Mavi Bayrak, peşinden tutkuyla koştuğumuz ve gerekli kriterleri yerine getirerek sayısını arttırmaya çalıştığımız bir proje bizim için. Mavi bayraklı plaj sağlık, güvenlik, temizlik kriterleriyle bir kalite standardı. Türkiye'nin hiçbir yerinde bu kadar çok mavi bayraklı plaj, belediye tarafından ücretsiz olarak işletilmiyor. Burada gördüğünüz halk plajı, şezlongu, tuvaleti, cankurtaranı, güvenliği ve tüm standartlarıyla ücretsiz olarak halkımızın kullanımına sunulmuş durumda. Tüm vatandaşlarımıza bu kalite standardını korumaya ve bu güzelliklere sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

Mavi Bayrak Kuzey Ege Koordinatörü Doğan Karataş ise, "Artık Seferihisar'da mavi bayrak töreni bir klasik haline geldi. Başkanımız Tunç Soyer'e ve Teos Marina'ya bu sürekliliği sağladığı için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bu yıl Türkiye'de 454 plaj, 22 marina ve 13 yatta Mavi Bayrak dalgalanacak. İzmir'de ise 51 plaj, 3 marina ve 1 yatta Mavi Bayrak dalgalanacak. Mavi Bayraklı Plaj sayısı 10'a ulaşan Seferihisar, 'En çok mavi bayraklı halk plajı' olan ilçe unvanının da sahibi oldu.

Editör: Haber Merkezi